play

Miamissa romahtaneen kerrostalon raunioista löydetty tähän mennessä 16 kuolonuhria

Osin romahtanut kerrostalo sijaitsee Floridan Surfsidessa lähellä Miami Beachia, LEHTIKUVA / AFP

Osin romahtanut kerrostalo sijaitsee Floridan Surfsidessa lähellä Miami Beachia, LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Floridan Miamissa viime viikolla romahtaneen kerrostalon raunioista on löytynyt tähän mennessä 16 kuolonuhria, kertoivat viranomaiset keskiviikkona. Kateissa on edelleen yli 140 ihmistä.

Turma tapahtui Surfside-nimisellä paikkakunnalla lähellä Miami Beachiä viime viikon torstaina paikallista aikaa asukkaiden nukkuessa. Rannalla sijaitseva 12-kerroksinen tornitalo romahti maan tasalle muutamissa sekunneissa.

Israelilaista pelastus- ja etsintätöihin erikoistunutta ryhmää johtava eversti Golan Vach kertoi keskiviikkona että toiveet eloonjääneiden löytämiseksi näin pitkän ajan kuluttua ovat hyvin pienet.

–  Meidän täytyy olla realisteja, hän lisäsi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eloonjääneitä ei ole löytynyt

Rakennuskompleksin pystyyn jääneen osan asukkaat kertovat heränneensä yöllä ääneen, joka muistutti ukkosen jylinää. Samassa heidän huoneensa alkoivat täristä.

–  Se oli kuin maanjäristys, sanoi Janette Aguero uutistoimisto AFP:lle.

Hän pakeni perheineen rakennuksen 11. kerroksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikalle pian saapuneet pelastustyöntekijät auttoivat kymmenien ihmisten evakuoinnissa ja pelastivat teini-ikäisen pojan elävänä raunioista. Tämän jälkeen ketään ei ole löydetty turmapaikalta elossa, vaikka valtava määrä etsintä- ja pelastustyöntekijöitä on tehnyt etsintöjä apunaan vainukoiria ja nostokurkia.

"Kyse ehdottomasti yhä etsintä- ja pelastustehtävästä"

Kaikkiaan yli 200 ihmistä työskentelee turmapaikalla etsien elonmerkkejä. Pelastusryhmiä on paikalla Floridasta ja ulkomailta.

Miami-Daden piirikunnan pelastustoiminnan johtaja Alan Cominsky painotti keskiviikkona, että kyse on ehdottomasti yhä etsintä- ja pelastustehtävästä, kertoi Työtä vaikeuttaa hänen mukaansa se, että suuret betonilevyt murenevat, kun niitä yritetään siirtää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Floridalaisviranomaiset ovat :n mukaan pyytäneet liittovaltion hallintoa lähettämään paikan päälle ylimääräisen kaupunkioloihin erikoistuneen pelastusryhmän auttamaan romahduksen jälkimainingeissa.

Presidenttipari vierailee onnettomuuspaikalla

Kysymyksiä on herättänyt muun muassa se, miten rakennus romahti niin nopeasti ja rajusti. Asiantuntijat ovat selvittäneet mahdollisia rakenteissa olleita kriittisiä vikoja.

asiaa kommentoineen insinöörin mukaan romahdus näyttää alkaneen rakennuksen pohjan paikkeilta tai sen läheltä.

Presidentti Joe Bidenin on määrä vierailla Surfsidessa puolisonsa Jill Bidenin kanssa torstaina. Presidenttiparin kerrotaan haluavan muun muassa tavata perheitä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan tragedian.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi