play

Ruotsista tuli Naton jäsen, yli 200 vuoden liittoutumattomuus päättyi

Ruotsi sinetöitiin Nato-maaksi torstaina. Kuvassa Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ja Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken.

Ruotsi sinetöitiin Nato-maaksi torstaina. Kuvassa Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ja Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken. Kuva: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

STT

Ruotsista tuli tänään virallisesti sotilasliitto Naton 32. jäsenmaa, kun Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson luovutti jäsenyyteen tarvittavat dokumentit Yhdysvaltain ulkoministerille Antony Blinkenille Washingtonissa.

–  Hyvää kannattaa odottaa, kuittasi Blinken ottaessaan vastaan dokumentit.

Sotilasliiton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan tämä päivä tullaan muistamaan.

–  Tämä on historiallinen päivä. Ruotsi ottaa nyt oikeutetun paikkansa Naton pöydässä, jossa se voi tasavertaisena jäsenenä muokata Naton politiikkaa ja päätöksiä, ylisti pääsihteeri lausunnossaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Yli 200 vuoden liittoutumattomuuden jälkeen Ruotsi nauttii nyt artiklan viisi tarjoamasta suojelusta, mikä on liittoutumaan kuuluvien vapauden ja turvallisuuden perimmäinen takuu, Stoltenberg jatkoi.

Ruotsin hallituksen on määrä pitää vielä torstai-iltana istunto, jossa se hyväksyy liittymisen.

Kristerssonin on määrä pitää vielä illalla puhe ruotsalaisille tuoreen jäsenyyden tiimoilta. Sen jälkeen pääministeri pääsee seuraamaan Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin poliittisesti erittäin tärkeää kansakunnan tilaa käsittelevää puhetta aitiopaikalta, Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Jill Bidenin aitiosta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi