play

Tshekissä ainakin neljä ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut junaturmassa

Pikajuna törmäsi rahtijunaan myöhään keskiviikkona Tshekissä.

Pikajuna törmäsi rahtijunaan myöhään keskiviikkona Tshekissä. Kuva: Michal Fanta

STT

Tshekissä ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa ja kymmeniä loukkaantunut pikajunan törmättyä rahtijunaan myöhään keskiviikkona, kertovat pelastusviranomaiset paikalliselle medialle.

Rautateitä operoivan Sprava zeleznicin edustaja Martin Kavka kertoi aiemmin uutistoimisto AFP:lle, että kuolonuhrien määrä voi vielä nousta. Kavkan kommentoidessa asiaa vahvistettuja kuolonuhreja oli kaksi.

Lidove noviny -lehden mukaan loukkaantuneiden joukossa on myös lapsia.

Paikallisen median mukaan junan kyydissä oli ollut yli 300 matkustajaa, joista monet olivat ulkomaalaisia. Tshekkiläistelevisiokanavan mukaan kaikki ihmiset saatiin ulos junista alkuyöstä hieman kello kahden jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen ulkoministeriöllä ei ollut varhain torstaina tietoa, onko turman uhrien joukossa ollut suomalaisia. Tshekkiin on tehty ulkoministeriön mukaan vajaat 200 matkustusilmoitusta, mutta ministeriön mediapäivystyksestä tähdennettiin STT:lle, ettei ilmoitusten lukumäärä vastanne maassa olevien suomalaisten määrää.

Tshekkiläisen televisiokanavan mukaan turma sattui paikallista aikaa ennen iltayhtätoista lähellä Pardubicen kaupungin päärautatieasemaa. Pardubice sijaitsee noin sata kilometriä itään pääkaupunki Prahasta.

Televisiokuvien perusteella yksi junavaunu oli suistunut raiteilta. Toimittajille turmapaikalla puhuneen pelastajan mukaan matkustajien luokse pääseminen oli ollut hankalaa sillä matkustajajunan ensimmäinen vaunu oli pahasti vääntynyt.

Sisäministeri Vit Rakusanin mukaan valtaosa turmassa syntyneistä vammoista on ollut lieviä ja matkustajat on evakuoitu asemarakennukseen. Rakusan ja liikenneministeri Martin Kupka saapuivat turmapaikalle torstaina alkuyöstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kupkan mukaan turmaan johtaneista syistä on aloitettu tutkinta. Hän lisäsi myös, että raideyhteys Prahan, Brnon ja Ostravan kaupunkien välillä pysyy suljettuna ainakin useiden tuntien ajan.

Regiojetin liikennöimä juna oli ollut matkalla läntisessä Ukrainassa sijaitsevaan Tshopin kaupunkiin lähellä Slovakian rajaa. Junan oli ollut määrä lähteä Pardubicesta ennen iltayhtätoista. Sieltä junan oli ollut määrä matkata Slovakian läpi Tshopiin, johon sen oli ollut tarkoitus saapua torstaina aamupäivästä.

Sisäministeri Rakusanin mukaan poliisi on pyrkinyt selvittämään juna-asemalle kokoontuneiden matkustajien henkilöllisyyksiä sen jälkeen kun Regiojet oli toimittanut viranomaisille matkustajalistan.

Paikallisen palokunnan edustaja on kertonut paikalliselle televisiolle, että rahtijunan kyydissä oli ollut kalsiumkarbidia. Aine reagoi veden kanssa synnyttäen asetyleeniä, joka taas on herkästi räjähtävää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pardubicessa sattui myös maan historian pahin raideliikenneonnettomuus vuonna 1960. Tuolloin kahden matkustajajunan törmäyksessä kuoli 118 ihmistä ja satakunta loukkaantui.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi