play

Moottoripyörällä liikkuneet ampujat surmasivat kaksi toimittajaa Kolumbiassa

STT-Lehtikuva

Etelä-Amerikassa Kolumbiassa kaksi juttukeikalta paluumatkalla ollutta toimittajaa on surmattu. Paikallisen poliisin mukaan moottoripyörällä liikkuneet aseistautuneet hyökkääjät ampuivat toimittajat.

Kumpikin toimittaja oli ollut tekemässä juttua katufestivaalilla Santa Rosa de Limassa pohjoisessa Kolumbiassa, ja he olivat paluumatkalla kohti Fundacionia. Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi on kertonut, että toimittajat työskentelivät samassa mediassa, mutta esimerkiksi paikallisen El Diario de Magdalena -sivuston ja kolumbialaisen, lehdistönvapautta puolustavan FLIP-järjestön mukaan uhrit tekivät töitä eri radiokanaville.

Poliisi kertoo kolmannen ihmisen haavoittuneen muttei tarkenna, oliko tämäkin toimittaja.

Poliisin arvio on, että ampumisen taustalla oli tapahtumassa sattunut kiistely. FLIP vaatii Twitterissä, tutkinnassa huomioidaan uhrien työ toimittajina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

FLIPin tietojen mukaan viime vuonna 768 toimittajaa koki Kolumbiassa väkivaltaa. Luvussa ovat mukana myös surmat.

Sen jälkeen kun rauhansopimus allekirjoitettiin Kolumbiassa vuonna 2016, 10 toimittajaa on surmattu. Toimittajat ilman rajoja -järjestön tilastoissa tämä tekee Kolumbiasta Latinalaisen Amerikan kolmanneksi vaarallisimman toimittajille. Edellä ovat Venezuela ja Meksiko.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi