play

Ulkoministeri Valtosen mukaan Suomi ei näe provokaatiota Venäjän aikeissa siirtää merirajoja – "Meidän ei kannata tehdä tästä suurempaa numeroa"

Valtosen mukaan Venäjän aikeet siirtää merirajoja eivät tällä hetkellä tarkoita vielä mitään Naton kontekstissa tai kansainvälisesti.

Valtosen mukaan Venäjän aikeet siirtää merirajoja eivät tällä hetkellä tarkoita vielä mitään Naton kontekstissa tai kansainvälisesti. Kuva: Lehtikuva

STT

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) sanoo, että Suomi ei tällä hetkellä näe "missään nimessä" provokaatiota Venäjän suunnitelmissa siirtää merirajoja Itämerellä. Valtonen kommentoi asiaa medialle vieraillessaan Vaalimaan raja-asemalla tänään.

Valtosen mukaan merirajojen tarkistaminen on muun muassa kansainvälisiin sopimuksiin perustuvaa toimintaa. Hän arvioi, että Venäjällä voi hyvinkin olla sellaisia merirajoihin liittyviä tarpeita, jotka ovat kansainvälisten sopimusten mukaisia.

Valtosen mukaan Venäjän aikeet siirtää merirajoja eivät tällä hetkellä tarkoita vielä mitään Naton kontekstissa tai kansainvälisesti. Hän painotti moneen otteeseen, että Suomella ei toistaiseksi ole mitään virallista tietoa Venäjän aikeista.

–  Suomen viranomaiset ovat asian päällä. Selvitämme ensin diplomaattiteitse, mistä on kyse. Sen jälkeen pystymme sanomaan, miten reagoimme asiaan, Valtonen kertoi lehdistötilaisuudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedot Venäjän suunnitelmista muuttaa merirajoja perustuvat muun muassa venäläismediassa julkaistuihin uutisiin. Esimerkiksi riippumaton venäläislehti Moscow Times, venäläinen uutistoimisto Tass ja ukrainalainen uutissivusto Kyiv Independent kertoivat asiasta tiistaina.

Uutisten mukaan Venäjä on aikeissa muuttaa yksipuolisesti Suomen ja Liettuan vastaisia merirajojaan. Medioiden mukaan aikomuksesta on julkaistu luonnosasiakirja Venäjän hallinnon sivulla. Linkki puolustusministeriön valmistelemaan asiakirjaan ei kuitenkaan ole auennut keskiviikkona.

Valtonen sanoi lehdistötilaisuudessa, ettei hänellä ole ulkoministerinä yleensä tapana kommentoida "epämääräisiä mediatietoja".

–  Meidän ei kannata tehdä tästä yhtään sen suurempaa numeroa, koska virallisia tietoja asiasta ei ole, Valtonen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Jos teemme tästä suuren numeron, mitä asia ei välttämättä ollenkaan edellytä, juuri se saattaa pelata Venäjän pussiin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi