play

Verkkolehti: Venäjän etsintäkuuluttamien listalla on Suomen kansalaisia ja Viron pääministeri

Viron pääministeriä Kaja Kallasta epäillään Venäjällä "määrittelemättömistä rikoksista", riippumaton mutta oppositiohenkinen venäläislehti kuvailee.

Viron pääministeriä Kaja Kallasta epäillään Venäjällä "määrittelemättömistä rikoksista", riippumaton mutta oppositiohenkinen venäläislehti kuvailee. Kuva: Lehtikuva

STT

Venäjän etsintäkuuluttamien ihmisten listalta löytyy myös Suomen kansalaisia, kertoo venäläinen riippumaton mutta oppositiohenkinen Mediazona-verkkolehti.

Se julkaisi tänään artikkelin Venäjän sisäministeriön tietokannasta, joka sisältää tietoja Venäjän etsintäkuuluttamista ihmisistä. Lehden julkaiseman aineiston mukaan tietokannassa on myös Suomen kansalaisia, jotka ovat tietokannan mukaan sotineet vapaaehtoisina Ukrainassa.

Jutusta ei selviä, mitä etsintäkuulutuksista seuraa.

–  Olemme löytäneet listalta yli 700 ulkomaalaista, jotka tuskin koskaan tulevat Venäjälle, mutta jotka ovat täällä tutkinnan alla selkeästi poliittisista syistä, Mediazona kirjoittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Listalla on myös muun muassa Viron pääministeri Kaja Kallas, jota epäillään "määrittelemättömistä rikoksista". Postimees-lehden mukaan listalla on myös esimerkiksi Viron valtiosihteeri Taimar Peterkop ja Liettuan kulttuuriministeri.

Listalla on myös paljon Latvian parlamentin nykyisiä ja entisiä jäseniä ja liettualaisia poliitikoita.

Viro ei ole toistaiseksi kommentoinut julkaistuja tietoja.

Venäjän hallinto näytti tiistaina vahvistavan lehden tiedot etsintäkuulutettujen listan olemassaolosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kremlin edustaja Dmitri Peskov kommentoi tiistaina uutistoimisto AFP:lle, että Kallas ja muut balttipäättäjät ovat listalla, koska nämä ovat tehneet "vihamielisiä toimia" Venäjää kohtaan.

–  Nämä ihmiset ovat tehneet vihamielisiä toimia historiallista muistiamme ja maatamme vastaan, Peskov sanoi.

Mediazona-lehden mukaan etsintäkuulutettujen listalla on pääasiassa venäläisiä tai entisten neuvostotasavaltojen kansalaisia. Monet heistä linkittyvät jotenkin Ukrainan sotaan.

Etsintäkuulutettujen listalla on esimerkiksi Ukrainan armeijan henkilöstöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi