play

Natsien keskitysleirissä aikanaan työskennellyt 96-vuotias nainen yritti paeta ennen oikeudenkäynnin alkua Saksassa

STT-Lehtikuva

Saksassa 96-vuotias natsi-Saksan keskitysleirillä aikanaan sihteerinä työskennellyt nainen yritti karata juuri ennen oikeudenkäyntinsä alkua torstaiaamuna. Karkumatka ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä jo iltapäivällä oikeuden tiedottaja ilmoitti naisen löytymisestä. Häntä pidetään nyt tutkintavankeudessa, kunnes oikeudenkäynti alkaa uudestaan 19. lokakuuta.

Oikeudessa Irmgard Furchneria syytetään osallisuudesta 11  000 murhaan Stutthofin keskitysleirillä Puolassa. Hän työskenteli keskitysleirin komentajan Paul Werner Hoppen toimistossa sihteerinä kesäkuusta 1943 huhtikuuhun 1945. Tuona aikana hän oli 18- ja 19-vuotias, joten hänen asiaansa käsitellään nuorisotuomioistuimessa.

Holokaustista eloonjääneitä edustavan asianajajan mukaan Furchner kirjoitti puhtaaksi Hoppen sanelusta pakkosiirtoja ja teloituksia koskevat käskyt ja varusti jokaisen viestin nimikirjaimillaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi