play

Navalnyi syyttää Googlea ja Applea ryhtymisestä Putinin kätyreiksi

Teknologiajätit poistivat Aleksei Navalnyin äänestyssovelluksen sovelluskaupoistaan ennen viime viikon duumavaaleja.  LEHTIKUVA/AFP/Handout

Teknologiajätit poistivat Aleksei Navalnyin äänestyssovelluksen sovelluskaupoistaan ennen viime viikon duumavaaleja. LEHTIKUVA/AFP/Handout

STT-Lehtikuva

Vangittu venäläinen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi syyttää Googlea ja Applea ryhtymisestä Kremlin ja presidentti Vladimir Putinin "kätyreiksi". Teknologiajätit poistivat Navalnyin äänestyssovelluksen sovelluskaupoistaan ennen viime viikon duumavaaleja.

–  Jos jokin yllätti minut viime vaaleissa, niin se ei ollut se, miten Putin väärensi tulokset, vaan se, miten kuuliaisesti kaikkivaltiaat teknologiajätit ryhtyivät hänen kätyreikseen, Navalnyi kirjoitti Twitterissä.

Sovelluksen avulla opposition kannattajat saivat neuvoja, miten äänestää tehokkaimmin Putinin tukijoita vastaan. Navalnyi luonnehti jättiyhtiöiden toimintaa sensuuriksi ja totesi, että niiden johtajat ovat pelkurimaisia ja ahneita ihmisiä.

–  He sanovat tekevänsä maailmasta paremman paikan, mutta sisäisesti he ovat valehtelijoita ja tekopyhiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Navalnyi kehotti yhtiöiden työntekijöitä olemaan sietämättä enää johtajiensa pelkuruutta.

Navalnyi sanoi myös olleensa järkyttynyt ja pettynyt viestipalvelu Telegramin perustajan Pavel Durovin toiminnasta. Äänestyssovellus poistui myös Telegramista vaalien aikana.

Durov sanoi noudattaneensa vain Applen ja Googlen linjaa, "koska ne sanelevat pelin säännöt".

Googlen ja Applen päätökset syntyivät asiasta perillä olevien lähteiden mukaan Venäjän viranomaisten painostuksesta. Venäjä olisi lähteiden mukaan uhannut ottaa kiinni yhtiöiden paikallisia työntekijöitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kreml kiitti yhtiöiden toimia ja sanoi niiden toimineen Venäjän lainsäädännön hengen ja kirjaimen mukaisesti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi