play

Neljä kuoli bussin kaaduttua Kanadassa – talvimyrsky koettelee maata

STT-Lehtikuva

Länsi-Kanadassa neljä kuoli ja kymmeniä loukkaantui linja-auton kaaduttua lauantai-iltana.

Viranomaisten mukaan onnettomuus johtui todennäköisesti erittäin jäisistä keliolosuhteista, mutta tapahtuman tutkinta on vielä kesken.

Tapahtumapaikka sijaitsee reilut 300 kilometriä Vancouverista itään Brittiläisen Kolumbian alueella, jota on kurittanut ankara talvikeli jo useita päiviä.

Alueen terveysviranomaisten mukaan 53 ihmistä sai onnettomuuden jälkeen sairaalahoitoa. Heistä 36 oli saanut lieviä tai vakavia vammoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sunnuntaiaamuna paikallista aikaa kahdeksan ihmistä oli edelleen sairaalahoidossa, ja heistä kaksi oli kriittisessä tilassa.

Sää aiheuttaa haittaa koko maassa

Brittiläisen Kolumbian provinssin pääministeri David Eby sanoi olevansa uutisesta järkyttynyt ja surullinen.

–  Ajatuksemme ovat tapahtumassa mukana olleiden ja heidän läheistensä luona sekä pelastus- ja terveydenhuollon työntekijöissä, jotka antavat kaikkensa hoitaakseen ihmisiä ja pitääkseen heidät turvassa, Eby sanoi lausunnossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osa moottoritiestä, jolla onnettomuus tapahtui, suljettiin liikenteeltä sunnuntaiaamuun asti.

Onnettomuus sattui hurjan sään koeteltua suuria alueita Pohjois-Amerikasta päivien ajan. Kelju sää on vaikeuttanut liikennettä ja aiheuttanut lukuisia kuolemaan johtaneita onnettomuuksia keskellä kiireisintä lomakautta.

Toisella puolella Kanadaa junat Ottawan ja Toronton välillä kärsivät toistuvista häiriöistä pitkin päivää lauantaina ja sunnuntaina, kun talvimyrsky kaatoi puita ja aiheutti sähkökatkoja.

Maan pääministeri Justin Trudeau kehotti lauantaina Twitterissä kansalaisia pysymään turvassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Joukot työskentelevät kovasti pitääkseen tiet auki, palauttaakseen sähköt ja saadakseen verkkotoiminnot taas kuntoon. Olkaamme yhteydessä ystäviimme ja naapureihimme tarkistaaksemme, miten heillä menee ja tarvitsevatko he mahdollisesti apua, Trudeau kirjoitti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi