play

Norjan suojelupoliisi tunnisti brasilialaisena esiintyneen venäläisvakoojan

STT-Lehtikuva

Norjan suojelupoliisi PST ilmoitti perjantaina tunnistaneensa epäillyn venäläisvakoojan, joka oli esiintynyt brasilialaisena tutkijana. Nimeä José Assis Giammaria käyttänyt mies on PST:n mukaan todellisuuldessa Venäjän kansalainen nimeltään Mihail Mihushin.

Toimittajaverkosto Bellingcatin mukaan kyseessä on Venäjän sotilastiedustelu GRU:n eversti.

VG-lehti on tehnyt yhteistyötä Bellingcatin kanssa tutkimuksissa ja kertoo, että henkilöllisyys on voitu kytkeä asuintaloon joka on varattu GRU:n upseereille. Kasvojentunnistusohjelmalla todettiin, että Giammaria on oikeasti Mihushin, kertoi Bellingcatin Christo Grozev tviitissään.

Oslon käräjäoikeus on ottanut käsittelyyn pidätetyn epäillyn vakoojan vangitsemisen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Giammariana esiintynyt mies oli viime syksystä lähtien työskennellyt vierailevana tutkijana Tromssan yliopistossa. Hän oli tutkinut muun muassa hybridiuhkia ja niihin vastaamista, muun muassa tapoja toimia, jos kaasujohtoja tai sähköverkkoja sabotoidaan.

Poliisi otti hänet kiinni vakoiluepäilyjen takia tiistaina. PST:n mukaan tutkijan rooli oli miehen rakentama valeidentiteetti. Kiinnioton yhteydessä mieheltä löydettiin yksisuuntainen lentolippu pois Norjasta seuraavalle päivälle.

Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota sen jälkeen kun Norjassa on viime aikoina otettu kiinni useita venäläisiä, jotka ovat Norjan lain vastaisesti lennättäneet droneja kielletyillä alueilla lähellä kriittistä infrastruktuuria.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi