play

Norjan toiseksi suurin mediakonserni verkkohyökkäyksen kohteena

STT-Lehtikuva

Norjassa maan toiseksi suurin mediakonserni Amedia on joutunut verkkohyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäys on johtanut siihen, että osa yhtiön julkaisemista lehdistä on jäänyt painamatta niiden paperiversiot.

Amedia kertoo, että verkkohyökkäys tapahtui maanantain ja tiistain välisenä yönä. Hyökkääjät ovat vaatineet lunnaita, mutta yhtiö ei aio maksaa niitä. Amedian IT-johtaja Pål Nedregotten sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle, että yhtiön palvelimien palauttamiseen hyökkäyksen jälkeen voi "mennä aikaa".

–  Tämä on klassinen lunnasvaatimuksia sisältänyt verkkohyökkäys, jossa hyökkääjät ovat tunkeutuneet palvelimellemme, salanneet tietomme ja jättäneet käyntikorttinsa, Nedregotten sanoi.

Verkkohyökkäys on vaikuttanut Amedian paperijulkaisuiden painamiseen, mutta ei lehtien verkkojulkaisuihin. Yhtiö sanoi, että sen pitäisi pystyä painamaan 20 lehteä sadasta torstaina. Amedian omistamat lehdet ovat pääasiassa paikallislehtiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Amedia omistaa myös painotaloja Venäjällä, mutta ei sanomalehtiä. Verkkohyökkäyksellä ei ole ollut vaikutusta yhtiön Venäjän toimintoihin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi