play

Kreikan tuhoisan junaturman aiheuttajana pidetty asemapäällikkö oikeuden eteen

Kuva: Sakis Mitrolidis

STT-Lehtikuva

Kreikassa on määrä lauantaina tuoda oikeuden eteen asemapäällikkö, jonka toiminta ainakin osaltaan aiheutti maan historian tuhoisimman junaturman tiistaina.

Kreikan keskiosassa sijaitsevan Larissan kaupungin 59-vuotias asemapäällikkö on tunnustanut olleensa osallinen, mutta hänen asianajajansa mukaan turmaan vaikutti myös muita syitä.

–  Päämieheni on myöntänyt oman osansa vastuusta, mutta älkäämme keskittykö puuhun, kun sen takana on kokonainen metsä, sanoi asianajaja Stefanos Pantzartzidis.

Valtiollisen ERT-yleisradioyhtiön mukaan asemapäällikkö oli ehtinyt olla virassaan vain 40 päivää ja oli saanut toimeensa vain kolmen kuukauden koulutuksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asemapäällikköä syytetään kuolemantuottamuksesta, ja häntä uhkaa elinkautinen vankeus.

Ainakin 57 ihmistä sai surmansa, kun matkustajajuna ja tavarajuna törmäsivät Ateenan ja Thessalonikin kaupungin välisellä rataosuudella, lähellä Larissan kaupunkia. Uhrimäärä noussee edelleen, sillä kymmenkunta ihmistä on kateissa.

Kreikassa oli eilen laajoja maan hallinnon vastaisia mielenosoituksia, joissa protestoitiin sitä, ettei raideliikenteen turvallisuutta ole parannettu, vaikka ongelmat ovat olleet tiedossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huono johtaminen, huono huolto ja vanhentuneet laitteet ovat olleet Kreikan reilun 2  500 kilometrin laajuisen rautatieverkoston vaivana jo vuosikymmenten ajan.

Rautatietyöntekijöiden ammattiliiton mukaan Ateenan ja Thessalonikin välisen rataosuuden turvallisuusongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosia.

Kreikan poliisi kertoi perjantaina suorittaneensa tutkinnan Larissan juna-asemalla. Poliisin mukaan se takavarikoi asemalta kaikki asiakirjat, jotka voivat auttaa tutkinnassa. Oikeuslähteiden mukaan tämä voi tarkoittaa sitä, että tarkoituksena on käynnistää tarvittaessa rikosoikeudellinen menettely Hellenic Train -rautatieyhtiön johtoa vastaan.

Maan pääkaupunkiin Ateenaan ja muihin suuriin kaupunkeihin on luvassa lisää protesteja kuluvana viikonloppuna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi