play

Paikallisten mukaan asemiehet tappaneet ainakin 140 ihmistä Luoteis-Nigeriassa

STT-Lehtikuva

Nigerian luoteisosassa asemiehet ovat tällä viikolla tappaneet ainakin 140 ihmistä useissa hyökkäyksissä, kertovat paikalliset asukkaat uutistoimisto AFP:lle.

Viranomaiset eivät ole toistaiseksi vahvistaneet tietoa.

Paikallisten mukaan sadat moottoripyörillä liikkuneet rosvot aiheuttivat tuhoa kymmenessä kylässä ampuen asukkaita sekä ryöstellen ja polttaen koteja.

–  Hautasimme yhteensä 143 ihmistä, jotka maantierosvot tappoivat hyökkäyksissä, sanoi Balarabe Alhaji, yhteisön johtohahmo yhdessä hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa kylässä Zamfaran osavaltiossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kurfa Danyan kylässä asuvan Babandi Hamidun mukaan useita ihmisiä on edelleen kateissa ja uhrien etsintä jatkuu.

Myös kaksi muuta paikallista asukasta on kertonut AFP:lle samankaltaisia tietoja hyökkäyksistä.

Rikollisjengit iskivät viime vuonna useisiin kouluihin

Paimentolaisten ja maanviljelijöiden väliset maankäyttöön liittyvät yhteenotot ovat piinanneet Nigerian luoteis- ja keskiosia vuosia. Joistain ryhmistä on kehittynyt rikollisjengejä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nigerian hallitus nimesi maantierosvot virallisesti terroristeiksi tällä viikolla voidakseen kohdistaa heihin kovempia sanktioita.

Viime vuonna asemiehet iskivät useisiin kouluihin ja sieppasivat satoja oppilaita. Useimmat siepatuista vapautettiin, mutta osa oppilaista on edelleen vangittuina.

Luoteis-Nigeriassa on parhaillaan käynnissä sotilas- ja poliisioperaatioita.

Tämän viikon hyökkäykset on saatettu tehdä vastauksena sotilasoperaatioihin, sanoo turvallisuusanalyytikko Kabir Adamu konsulttiyhtiö Beacon Consulting Nigeriasta AFP:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikalliset pitävät kuluneen viikon tapahtumia vastauksena hyökkäykseen, joka kohdistui muualle osavaltioon siirtymässä olleeseen rosvosaattueeseen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi