play

Ruotsissa panttivangiksi otetut vankilatyöntekijät on vapautettu, kertoo poliisi

Paikalle on komennettu useita poliisiyksiköitä. LEHTIKUVA/AFP

Paikalle on komennettu useita poliisiyksiköitä. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Ruotsissa aiemmin tänään alkanut panttivankitilanne on päättynyt, kertoo poliisi. Kaksi vankia otti kaksi vankilatyöntekijää panttivangeiksi Ruotsin Eskilstunan lähellä sijaitsevassa Hällbyn vankilassa.

Toinen panttivangeista vapautettiin aiemmin, ja toisen vapautumisesta tuli tieto puoli yhdentoista tienoilla Suomen aikaa. Yhteensä tilanne kesti noin yhdeksän tuntia.

Viranomaiset tiedottivat välittömän vaaran olevan nyt ohi. Kumpikaan panttivanki ei tiettävästi saanut fyysisiä vammoja, ja viranomaisten mukaan he voivat olosuhteisiin nähden hyvin.

Poliisin tiedottajan mukaan kaikki ovat nyt helpottuneita, kun tilanne on ohi ja panttivangiksi otetut ovat päässeet lähtemään kotiin. Panttivankeja ottaneet vangit on siirretty pois vankilasta poliisiasemalle Eskilstunaan. Poliisin edustaja kertoo TT:lle, että tilanne selvitetään nyt normaalien prosessien mukaisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vankila on korkeimman turvallisuusluokituksen suljettu laitos, ja panttivankien ottajat on mukaan tuomittu murhasta.

mukaan sieppaajat vaativat helikopteria ja kebabpitsaa koko osastolleen. Paikalle oli komennettu useita poliisiyksiköitä, ja teitä vankilan läheisyydessä katkaistiin liikenteeltä.

Tilanne sai alkunsa puolenpäivän jälkeen, kun vangit kävivät kahden vartijan kimppuun näiden huoneessa ja peittivät tilan valvontakamerat. Aftonbladetin mukaan vangit olivat aseistautuneet itse tehdyillä aseilla, hammasharjoihin kiinnitetyillä partaterillä.

Hällbyn vankila on yksi Ruotsin seitsemästä korkeimman turvaluokituksen vankilasta. Siellä oli samankaltainen tilanne vuonna 2004, jolloin kaksi vankia otti naispuolisen vartijan panttivangiksi. Vartija pääsi vapaaksi kuusi tuntia myöhemmin, eikä saanut fyysisiä vammoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi