play

Pelosi saapui Malesiaan, Kiina raivoaa Taiwanin-vierailua vastaan

Kuva: LEHTIKUVA/AFP

STT

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi saapui tänään vierailulle Malesiaan Aasian-kiertomatkallaan. Kuala Lumpur on hänen toinen pysähdyspaikkansa matkalla.

Kiina on jatkanut hyvin jyrkkää kritiikkiään sen varalta, että Pelosi (kuvassa) päättäisi vierailla myös Taiwanissa.

Kiina katsoo Taiwanin kuuluvan alueeseensa ja on toistuvasti varoittanut, että se näkisi vierailun suurena provokaationa.

Singaporen ja Malesian jälkeen Pelosin matkasuunnitelma sisältää pysähdyksiä Etelä-Koreassa ja Japanissa. Hän ei ole ilmoittanut mahdollisesta Taiwanin-vierailusta.

Vaikka presidentti Joe Bidenin hallinnon ymmärretään vastustavan Pelosin pysähtymistä Taiwanissa, Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby sanoi, että Pelosilla on oikeus mennä minne haluaa.

Kirby myös viittasi tiedustelutietoihin, joiden mukaan Kiina valmistelee mahdollisia sotilaallisia vastatoimia. Ne voisivat sisältää ohjusten ampumisen Taiwanin salmeen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi