play

Pelosi saapui Taiwaniin, Kiina älähti heti

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi. LEHTIKUVA/AFP

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi. LEHTIKUVA/AFP

STT

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on saapunut Taiwaniin. Pelosia kuljettanut kone laskeutui Taipeihin Taiwanissa.

Pelosi sanoi julkaisemassaan lausunnossa, että hänen vierailunsa tarkoitus on vahvistaa ja uudistaa Yhdysvaltain tukea Taiwanille.

– Kongressidelegaatiomme vierailu Taiwaniin kunnioittaa Yhdysvaltojen vankkumatonta sitoutumista Taiwainin voimaa pursuavaan demokratiaan, Pelosi sanoi lausunnossaan, joka julkaistiin puhemiehen saapuessa Taiwaniin.

Pelosin mukaan sitoumuksella on erityisen suuri merkitys nyt, koska valinta demokratian ja yksinvaltiuden välillä on ajankohtainen kaikkialla maailmassa.

Puhemies korosti niin ikään, ettei hänen vierailunsa saarella ole millään tavalla ristiriidassa Yhdysvaltain yhden Kiinan politiikan kanssa. Yhdysvallat ei ole tunnustanut Taiwania itsenäiseksi valtioksi.

Kiinaa Pelosin sanat eivät vakuuttaneet.

– Yhdysvallat vääristelee, hämärtää ja onteloi yhden Kiinan periaatettaan. Tällaiset teot, aivan kuin tulella leikkiminen, ovat hyvin vaarallisia. Tuli nielee ne, jotka sillä leikkivät, sanottiin Kiinan ulkoministeriön hieman Pelosin saapumisen jälkeen antamassa lausunnossa.

Pelosi on korkea-arvoisin Yhdysvaltojen hallinnon edustaja, joka käy Taiwanissa neljännesvuosisataan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi