play

Pfizer ja Biontech aikovat hakea lupaa kolmannelle koronarokoteannokselle

STT-Lehtikuva

Pfizer ja Biontech aikovat hakea lupaa koronavirusrokotteensa kolmannelle annokselle, yhtiöt kertoivat lausunnossaan torstaina.

Lääkeyhtiöiden mukaan meneillään olevan tutkimuksen alustavien tulosten perusteella kolmas annos nostaa vasta-aineiden määrän 5–10 kertaa korkeammalle alkuperäistä koronavirusta ja sen Etelä-Afrikasta alkujaan löydettyä beetamuunnosta vastaan verrattuna vain kahteen annokseen.

Yhtiöt odottavat pääsevänsä julkaisemaan lopullisia tuloksia pian ja aikovat jättää tiedot muun muassa Euroopan lääkeviraston (EMA) ja Yhdysvaltain lääke- ja ruokaviraston (FDA) arvioitavaksi.

Israelissa nähdyn suojatehon laskun perusteella yhtiöt arvioivat, että kolmas annos voi olla tarpeen 6–12 kuukauden jälkeen toisesta annoksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltain tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskus (CDC) sekä lääke- ja ruokavirasto arvioivat yhteisessä lausunnossaan, ettei kolmannelle rokoteannokselle ole toistaiseksi tarvetta. Virastojen mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan tehosterokotteen mahdollista tarvetta ja ajankohtaa.

–  Olemme valmiita tehosteannoksiin, jos ja kun tiede osoittaa, että niitä tarvitaan, virastot toteavat lausunnossaan.

Kehitteillä myös rokote erityisesti deltamuunnokseen

Pfizer ja Biontech kertovat odottavansa, että kolmas annos toimii hyvin myös erittäin tartuttavaa deltamuunnosta eli niin sanottua Intian muunnosta vastaan, joka leviää maailmalla nopeasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varotoimena yhtiöt kehittävät myös erityisesti deltamuunnokseen tarkoitettua rokotetta. Tämän rokotteen kliiniset kokeet alkavat yhtiöiden arvion mukaan elokuussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi