play

Pohjois-Irlannissa neljä miestä kaappasi bussin ja sytytti sen tuleen – kukaan ei loukkaantunut

STT-Lehtikuva

Pohjois-Irlannissa neljä miestä kaappasi sunnuntai-iltana bussin ja sytytti sen tuleen. Asiasta uutisoi muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Poliisin mukaan miehet olivat käskeneet matkustajia ja kuljettajaa poistumaan bussista ja sytyttäneet ajoneuvon sen jälkeen tuleen.

Poliisi kertoo, että kukaan ei loukkaantunut tapahtumien yhteydessä. Pohjoisirlantilainen Belfast Telegraph uutisoi kuljettajan olevan järkyttynyt tapahtumista.

–  Kuljettajamme on erittäin järkyttynyt ja saa tukea työkavereiltaan, julkisesta liikenteestä vastaava Translink sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Moni poliitikko tuomitsi iskun tuoreeltaan.

Bussi kaapattiin pääkaupunki Belfastin lähellä sijaitsevassa Newtownabbeyssä. Iskun takia monia julkisen liikenteen vuoroja peruttiin.

EU:n ja Britannian rajakysymykset tapetilla

BBC:n mukaan kaappaus on Pohjois-Irlannissa toinen viikon sisään. Viime maanantaina kaksi aseistautunutta miestä kaappasi bussin, käskivät sen kuljettajaa poistumaan ja sytyttivät bussin tuleen. Bussin kyydissä ei ollut matkustajia. Tuolloinen tapaus sattui Newtownardsissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Belfast Telegraph kirjoittaa, että niin kutsuttu Protestant Action Force ilmoitti olleensa iskun takana. Median mukaan iskulla oli tarkoitus kritisoida sitä, että demokraattinen unionistipuolue oli ylittänyt Pohjois-Irlannin protokollan määräajan.

Pohjois-Irlannin protokollan tarkoitus on ratkoa Euroopan unionin ja unionista eronneen Britannian rajakysymyksiä Pohjois-Irlannin ja Irlannin rajalla. Unionistit ovat nähneet, että protokolla uhkaa Pohjois-Irlannin asemaa osana Britanniaa.

Belfast Telegraphin mukaan sunnuntainen hyökkäys on Pohjois-Irlannissa neljäs julkiseen liikenteeseen kohdistettu hyökkäys tänä vuonna.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi