play

Puolassa jo toinen kaivosonnettomuus tällä viikolla – nyt kateissa on 10 ihmistä

STT-Lehtikuva

Puolassa kymmenen kaivostyöntekijää on kateissa varhain lauantaina sattuneen onnettomuuden jäljiltä. Maassa on nyt sattunut kaksi kaivosonnettomuutta muutaman päivän kuluessa.

Lauantaina aamuyöllä järistys aiheutti metaanivuodon hiilikaivoksessa Zofiowkassa lähellä Lodzin kaupunkia Puolan keskiosassa, JSW-kaivosyhtiö kertoo. Maan alla oli onnettomuushetkellä 52 työntekijää, joista 42 ehti ulos kaivoksesta. Kymmeneen työntekijään ei ole kuitenkaan saatu yhteyttä.

Keskiviikkona Pniowekissa maan eteläosassa sattuneessa kaivosonnettomuudessa kuoli viisi ihmistä, ja seitsemän on yhä kateissa. Kadonneiden etsinnät lopetettiin perjantaina olosuhteiden käytyä pelastustöille liian vaarallisiksi.

Pniowekin onnettomuuden syyksi epäillään kaasuräjähdyksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki luonnehti lauantaina uutisia onnettomuudesta järkyttäviksi.

Puolassa on sattunut useita vakavia kaivosonnettomuuksia viime vuosina. Vuonna 2018 juuri Zofiowkan kaivoksessa kuoli viisi ihmistä maanjäristyksen seurauksena. Viime vuonna eteläisessä Puolassa sattuneessa onnettomuudessa kuoli kaksi ja loukkaantui kaksi ihmistä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi