play

Putinin mukaan kymmenillä ihmisillä hänen lähipiirissään on todettu koronatartunta

Vladimir Putin 9. syyskuuta virtuaalikokouksessa Moskovassa. LEHTIKUVA / AFP

Vladimir Putin 9. syyskuuta virtuaalikokouksessa Moskovassa. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan kymmenillä ihmisillä hänen lähipiirissään on todettu koronavirustartunta ennen presidentin vetäytymistä karanteeniin.

Putin kertoi asiasta videoyhteydellä Venäjän johtaman Keskinäisen turvallisuusjärjestön (CSTO) kokouksessa torstaina. Presidentti pahoitteli vierailunsa peruuntumista Tadzhikistanin pääkaupunkiin Dushanbeen, jossa kokous pidettiin.

–  Kuten tiedätte, lähipiirissäni todettiin koronavirustapauksia. Ei vain yksi tai kaksi, vaan useita kymmeniä, hän sanoi.

Tartuntoja on todettu pääasiassa Putinin turvamiehillä, kertoi Putinin lehdistöedustaja Dmitri Peskov torstaina. Peskovin mukaan "käytännössä kaikki" presidentin kanssa työskentelevät on rokotettu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

68-vuotiaan Putinin kerrottiin tiistaina eristäytyvän joksikin aikaa omaehtoiseen karanteeniin lähipiirissä todetun tartunnan vuoksi. Peskov vakuutti tuolloin, että presidentti on "täysin terve".

Peskov kertoi torstaina Putinin pysyvän karanteenissa vielä ainakin viikon.

Putinia on suojattu tartunnalta karanteenivaatimuksilla

Putin on kertonut aiemmin ottaneensa koronarokotuksen. Hänen mukaansa kyseessä oli venäläinen Sputnik V -rokote.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Putinia on pandemian alusta lähtien pyritty suojaamaan koronavirukselta järein turvatoimin. Niin virkamiesten, toimittajien kuin ulkomaisten johtajien on pitänyt jäädä omaehtoiseen karanteeniin ennen Putinin tapaamista.

Viime kuukausien aikana presidentti on alkanut jälleen tehdä työmatkoja ja tavata ihmisiä kasvotusten. Monilta hänen kontakteiltaan vaaditaan kuitenkin edelleen kahden viikon karanteenia.

Ennen vetäytymistään karanteeniin Putin tapasi maanantaina Moskovassa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin ja kävi myös tutustumassa Zapad 21 -sotaharjoitukseen Mulinon tukikohdassa.

Täysin rokotettuja alle 30 prosenttia väestöstä

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjällä on todettu pandemian aikana yli 7 miljoonaa koronavirustartuntaa ja noin 195  000 virukseen liittyvää kuolemantapausta.

Viime päivinä tartunnat ovat olleet laskusuunnassa kesän tartuntapiikin jälkeen. Keskiviikkona raportoitiin silti lähes 19  000 uutta koronatartuntaa ja vajaat 800 kuolemaa.

Viimevuotisen tiukan koronasulun jälkeen laajoja rajoituksia tartuntojen hillitsemiseksi ei ole Venäjällä nähty. Tartuntojen leviämistä ei ole onnistuttu estämään rokotuksilla, sillä venäläisten vastahakoisuus rokotteita kohtaan on suurta. Mielipidetutkimusten mukaan valtaosa venäläisistä ei aio ottaa koronarokotetta.

Hallinnon alkuperäinen tavoite oli saada 60 prosenttia väestöstä täysin rokotettua syyskuuhun mennessä. Rokotuksia seuraavan Gogov-verkkosivuston mukaan Venäjän 146 miljoonasta ihmisestä kuitenkin vasta noin 40,2 miljoonaa ihmistä eli alle 30 prosenttia oli tiistaihin mennessä täysin rokotettu koronaa vastaan.

Moskova sekä joukko muita alueita ovat ottaneet käyttöön pakollisia rokotuksia ainakin joillekin ryhmille.

Putin puolestaan on useaan otteeseen kehottanut venäläisiä ottamaan rokotteen.

Venäjällä on käytössä useita kotimaassa kehitettyjä koronarokotteita. Länsimaisia rokotteita kansalle ei ole jaossa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi