play

Yhdysvalloissa ainakin 22 ihmistä on saanut surmansa ampumisissa Mainen osavaltiossa – loukkaantuneita kymmeniä

Arttu Mäkelä / STT

Yhdysvalloissa ainakin 22 ihmistä on saanut surmansa ampumisissa Mainen osavaltiossa, kertovat uutiskanavat NBC News ja CNN. Arvio kuolleista on noussut aiemmasta kuudella. NBC kertoo saaneensa tiedon paikallisen poliisin sisäiseltä lähteeltä.

– (Viranomaiset) ovat vahvistaneet 22 kuolleen, moni muu on loukkaantunut, sanoi Lewistonin kaupunginvaltuuston edustaja Robert McCarthy CNN:lle.

Medioiden mukaan 50–60 ihmistä on loukkaantunut, mutta vielä on epäselvää, kuinka monella heistä on ampumahaavoja.

Poliisin mukaan epäiltyä ampujaa ei ole saatu kiinni. Poliisi on julkaissut kuvia paitsi epäillystä ampujasta myös ampumisiin yhdistetystä ajoneuvosta.

Poliisi on julkistanut ampumisista epäillyn miehen henkilöllisyyden. Poliisi sanoo, että ampumisten tiimoilta etsittyä 40-vuotiasta miestä on syytä pitää aseistettuna ja vaarallisena. Osavaltion lainvalvontaviranomaisten mukaan epäilty on ampuma-aseohjaaja ja kuuluu Yhdysvaltain asevoimien reserviin.

Ampumisia on ollut poliisin mukaan ainakin kahdessa kohteessa Lewistonin kaupungissa Yhdysvaltain koillisosassa sijaitsevassa Mainessa. CNN:n mukaan toinen tapahtumapaikoista on ravintola ja toinen keilarata.

CBS Newsin mukaan Lewistonin poliisin mainitsemat kaksi kohdetta näyttävät olevan noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä toisistaan.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on tarjonnut henkilöstöä ja resursseja avuksi paikallisille viranomaisille. Alkoholi-, tupakka- ja tuliasevirasto ATF on niin ikään kertonut agenttiensa vastaavan ampumiseen Lewistonissa.

Alueen viranomaiset ovat kehottaneet asukkaita pysymään sisätiloissa tilanteen vuoksi ja kehottaneet yrityksiä sulkemaan ovensa tutkinnan ajaksi.

Lewistonin pormestari Carl Sheline kertoo olevansa sydän särkyneenä.

– Lewiston tunnetaan vahvuudestamme ja sisukkuudestamme, ja tarvitsemme molempia tulevina päivinä, Sheline sanoo CNN:lle.

Mainen kuvernööri Janet Mills on kertonut olevansa tietoinen ampumisista Lewistonissa. Valkoisen talon mukaan Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bidenia on niin ikään informoitu ampumisista.

Ampuma-aseväkivaltaa tilastoivan Gun Violence Archive -verkkosivuston mukaan Yhdysvalloissa on ollut tämän vuoden aikana ainakin 560 joukkoampumista. Sivusto määrittelee joukkoampumisen tapaukseksi, jossa on haavoittunut tai saanut surmansa vähintään neljä ihmistä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi