play

Etelä-Venäjällä terrorisminvastainen operaatio – "Kolme rikollista, jotka suunnittelivat sarjaa terroristisia rikoksia, on pidätetty"

Kuva: AFP

STT

Etelä-Venäjällä Dagestanissa toteutettiin sunnuntaina terrorisminvastainen operaatio, jonka yhteydessä otettiin kiinni kolme terrori-iskujen suunnittelusta epäiltyä ihmistä.

–  Kolme rikollista, jotka suunnittelivat sarjaa terroristisia rikoksia, on pidätetty, sanottiin Venäjän kansallisen antiterrorismikomitean lausunnossa asiasta.

Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin mukaan kiinniottojen yhteydessä tehdyissä etsinnöissä löytyi muun muassa automaattiaseita sekä käyttövalmis kotitekoinen räjähde.

Venäjän kansallisen antiterrorismikomitean mukaan kukaan ei vahingoittunut operaation yhteydessä.

Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Venäjä on ollut varpaillaan siitä lähtien, kun Moskovan lähellä Krasnogorskissa sijaitsevaan konserttisalirakennukseen tehtiin terrori-isku toissa perjantaina. Iskussa kuoli 144 ihmistä ja loukkaantui ja haavoittui satoja.

Äärijärjestö Isis on lukuisia kertoja ilmoittanut olleensa iskun tekijä. Viime perjantaina järjestö ilmoitti, että neljä sen jäsentä on otettu kiinni iskun jälkeen.

Venäjä on taistellut Isisiä vastaan muun muassa Syyriassa, minkä lisäksi Isisillä on ollut soluja Etelä-Venäjän muslimienemmistöisissä tasavalloissa Ingushiassa, Tshetsheniassa ja Dagestanissa.

Konserttisali-iskun jälkeen Venäjällä on pidätetty kaksitoista ihmistä, joista neljää epäillään iskun tekijöiksi. Perjantai-iltana venäläisviranomaiset kertoivat lisäksi ottaneensa kiinni kolme muuta ihmistä, jotka viranomaisten mukaan olivat suunnitelleet pommi-iskua Venäjän lounaisosiin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi