play

Ranska kielsi minkkitarhat ja villieläinten käytön sirkuksissa

STT-Lehtikuva

Ranskan parlamentti on hyväksynyt lakipaketin, joka kieltää minkkien tarhauksen, villieläinten käytön sirkuseläiminä ja delfiinien käytön esityksissä. Uusi eläinsuojelulaki vaatii vielä presidentti Emmanuel Macronin allekirjoituksen astuakseen voimaan.

Uudessa laissa on siirtymäajat. Tiikerien, karhujen ja muiden villieläinten käyttö sirkuksissa loppuu kahden vuoden päästä, ja niiden omistaminen muuttuu laittomaksi seitsemän vuoden kuluttua.

Minkkien tarhauksen kieltäminen ei ole Ranskassa erityisen merkittävä muutos, sillä maassa toimii enää yksi minkkitarha.

Uudistuksen yhteydessä rangaistukset eläinten kaltoinkohtelusta muuttuvat ankarammiksi. Vastaisuudessa siitä voi joutua enimmillään viideksi vuodeksi vankilaan ja maksamaan 75  000 euron sakot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Esimerkiksi sirkusten omistajat pitävät uusia lakeja liian tiukkoina, mutta monien arvostelijoiden mielestä ne jäivät vieläkin vajaiksi. Esimerkiksi härkätaistelua ei kielletty vieläkään. Lisäksi eläinoikeusjärjestöt olisivat halunneet uusien lakien ulottuvan myös eläintiloille.

Lakipaketilla on kansan vankka tuki. Monin paikoin esimerkiksi villieläinten käyttö sirkuksissa oli kielletty jo valmiiksi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi