play

Ruotsissa Andersson sai luvan aloittaa hallitustunnustelut – aikataulu on nopea

Jos valtiopäivät valitsee Magdalena Anderssonin pääministeriksi, hänestä tulee Ruotsin ensimmäinen naispääministeri.
LEHTIKUVA / AFP

Jos valtiopäivät valitsee Magdalena Anderssonin pääministeriksi, hänestä tulee Ruotsin ensimmäinen naispääministeri. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Ruotsissa sosiaalidemokraattien tuore puoluejohtaja Magdalena Andersson sai torstaina tehtäväkseen selvittää uuden hallituksen muodostamista. Toimeksiannon antoi valtiopäivien puhemies Andreas Norlén.

Norlén antoi Anderssonille aikaa hallitustunnusteluihin ensi tiistain aamukymmeneen paikallista aikaa. Puhemies sanoi haluavansa nähdä "nopean mutta ei pakotetun" selvitysprosessin.

Jos Andersson saa koottua ensi tiistaiksi hallituspohjan, äänestys Ruotsin uuden pääministerin valinnasta voitaisiin pitää valtiopäivillä jo 18. marraskuuta. Uusi hallitus olisi mahdollista nimittää tuon jälkeen 22. marraskuuta.

Anderssonilla on kuitenkin mahdollisuus pyytää ensi tiistain jälkeen lisäaikaa hallitustunnusteluihin, jos hän katsoo sitä tarvitsevansa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Andersson sanoi torstaina aloittavansa selvitystyön saman tien ja kutsuneensa hallitusneuvotteluihin vasemmistopuolueen puheenjohtajan Nooshi Dadgostarin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi