play

Saksa tutkii parlamentaarikkojen sähköpostien hakkerointia – epäiltynä taas Venäjä

STT-Lehtikuva

Saksan liittovaltion syyttäjät kertovat tutkivansa epäiltyjä verkkohyökkäyksiä, joilla on pyritty pääsemään käsiksi parlamentaarikkojen sähköposteihin. Hyökkäyksistä epäillään venäläistä Ghostwriter-ryhmää ja tapausta tutkitaan vakoiluna.

Saksan viranomaisten mukaan kalasteluhyökkäysten takana on Venäjän sotilastiedustelu GRU ja hyökkäysten kohteina on ollut hallituspuolueiden kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien poliitikkoja sekä liittovaltio- että osavaltiotasolta, Der Spiegel -lehti kertoi.

Saksa syytti jo aiemmin viikolla Venäjää yrityksistä vaikuttaa Saksan tämän kuun lopulla järjestettäviin parlamenttivaaleihin. Vaalit ratkaisevat muun muassa sen, kenestä tulee Angela Merke lin seuraaja liittokanslerina.

Saksan sisäisen turvallisuuspalvelun päällikkö Thomas Haldenwang varoitti jo kesällä, että hakkerit olivat onnistuneet saamaan käsiinsä henkilökohtaisia tietoja, joita olisi tarkoitus hyväksikäyttää ennen vaaleja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

EU ja Yhdysvallat ovat toistuvasti syyttäneet Venäjää vaalivaikuttamisyrityksistä, mitkä Venäjä on kiistänyt.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi