play

Ainakin kymmenen kuollut kovissa myrskyissä Italian keskiosassa

Myrskyt seurasivat Italian pahinta kuivuutta seitsemään vuosikymmeneen. Kuva Senigallian alueelta on Italian palo- ja pelastuspalvelun välittämä.  LEHTIKUVA / AFP / Vigili Del Fuoco

Myrskyt seurasivat Italian pahinta kuivuutta seitsemään vuosikymmeneen. Kuva Senigallian alueelta on Italian palo- ja pelastuspalvelun välittämä. LEHTIKUVA / AFP / Vigili Del Fuoco

STT-Lehtikuva

Ainakin kymmenen ihmistä on saanut surmansa Italian keskiosia runnelleissa poikkeuksellisen rajuissa myrskyissä, kertoi maan media perjantaina.

Vesimassat syöksyivät kaupunkien ja kylien läpi, kun kahden tunnin aikana satoi paikoitellen liki 400 millimetriä vettä.

Pahimpia tuhoja koettiin Anconan satamakaupungissa ja sitä ympäröivällä Marchen alueella Adrianmeren rannalla, missä sähköt ja puhelinyhteydet katkesivat useilta alueilta.

Hieman ylempänä rannikolla Senigallian satamakaupungissa kadut muuttuivat kuohuviksi koskiksi. Vesimassat veivät mukanaan autoja ja toivat mukanaan kasapäin mutaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myrskyt seurasivat Italian pahinta kuivuutta seitsemään vuosikymmeneen. Muun muassa Pojoki, Italian suurin vesivarasto, kuivui lähes olemattomiin. Kuivuus ja paahtava helle ovat niin ikään kuivattaneet maan betoninkovaksi.

Italiassa äänestetään reilun viikon kuluttua parlamenttivaaleissa. Tuoreiden myrskyjen ja ennätyskuivuuden uskotaan entisestään korostavan ilmastoasioiden painoarvoa vaalikamppailussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi