play

Vanha riippusilta romahti Intiassa – kuolleita on ainakin 75, uhrimäärän uskotaan edelleen kasvavan

STT-Lehtikuva

Ainakin 75 ihmistä sai surmansa Gujaratin osavaltiossa Intian länsiosassa sunnuntaina, kun liki 150 vuotta vanha riippusilta romahti, kertoivat viranomaiset.

Viranomaisten mukaan Machchhu-joen yli kulkevalla Julto Pul- sillalla Morbin kaupungissa saattoi olla jopa 500 uskonnolliseen juhlaan osallistunutta ihmistä, kun sen rakenteet antoivat myöten juuri pimeän laskeuduttua.

Onnettomuuspaikalta julkaistuissa videoissa näkyy, miten ihmisiä roikkuu sillan rakenteissa pimenevässä illassa. Uhrimäärän uskottiin edelleen nousevan, ja vahvistamattomissa tiedoissa puhuttiin liki 90 kuolleesta.

Liki parinsadan kilometrin päässä Gujaratin tärkeimmästä kaupungista Ahmedabadista sijaitseva silta oli avattu vasta muutamia päiviä sitten kuukausia kestäneiden korjaustöiden jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokiuomaa yritettiin kuivata

–  Ihmiset putosivat toistensa päälle sen jälkeen kun silta romahti. Ihmisiä oli tulvinut sillalle rituaalien ja Diwali-juhlan vuoksi. Uhrien joukossa on paljon naisia ja lapsia, kertoi yksi turman silminnäkijöistä paikalliselle medialle.

Pelastustöihin osallistui kymmenittäin maavoimien ja laivaston sotilaita sekä sukeltajia. Viranomaiset aikoivat niin ikään sulkea joen virtauksen läheiseltä padolta ja käyttää pumppuja joenuoman kuivaamiseen, jotta pelastus- ja etsintätöitä saataisiin nopeutettua.

Riippusilta oli 233 metriä pitkä ja puolitoista metriä leveä. Se valmistui Britannian siirtomaahallinnon aikana vuonna 1880.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääministeri Narenda Modi, joka oli ollut kierroksella kotiosavaltiossaan Gujaratissa, kertoi onnettomuudessa kuolleiden omaisten ja loukkaantuneiden saavan valtiolta korvauksia.

- - - - - -

Uutista on korjattu 31.10. klo 9.18. Sillan nimi on Julto Pul, ei Mordi-silta. Juttu alun perin sunnuntailta 30.10.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi