play

Spektaakkelimainen konsertti Buckinghamin palatsilla huipensi kuningatar Elisabetin lauantaisen juhlinnan

Kuningatar Elisabetin 70-vuotista valtakautta juhlistavassa ulkoilmakonsertissa esiintyi muun muassa Duran Duran. LEHTIKUVA/AFP

Kuningatar Elisabetin 70-vuotista valtakautta juhlistavassa ulkoilmakonsertissa esiintyi muun muassa Duran Duran. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

"What. A. Show." Näin tviittasivat prinssi William ja hänen puolisonsa sen jälkeen, kun parituntinen konsertti oli päättynyt Buckinghamin palatsilla Lontoossa. Ja mitkä juhlat ne olivatkaan. Palatsi oli ainutlaatuisen tilaisuuden näyttämönä, kun kuningatar Elisabetin 70-vuotisen valtakauden kolmannen juhlapäivän ilta kääntyi jo yötä kohden.

Vaikkei kuningatar osallistunut juhlallisuuksiensa lauantain ohjelmaan, sai konserttiyleisö nauttia kuningattaren läsnäolosta nauhoitetulla videolla. Siinä kuningatar nautti teetä lastenkirjoista tutun karhuherra Paddingtonin kanssa.

–  Hyvää Jubileeta rouva ja kiitos. Kaikesta, Paddington-karhu sanoi kuningattarelle.

–  Tämä on hyvin ystävällistä, kuningatar vastasi, minkä jälkeen kaksikko alkoi naputella hopealusikoillaan rockyhtye Queenin We will rock you -kappaleen aloittavaa rumpukomppia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensimmäisenä esiintyjänä kuultiin luonnollisesti Queen-yhtyettä. Ulkoilmakonsertissa esiintyivät myös muun muassa Diana Ross, Andrea Bocelli, Elton John, jonka osuus oli taltioitu ennalta Windsorin linnassa, Duran Duran, George Ezra ja Alicia Keys.

Sydämellinen puhe äidille

Palatsin seinille heijastettiin näyttävä valoshow, jossa oli mukana myös kuvastoa kuningattaren elämän varrelta. Konsertin loppuosassa palatsin yllä nähtiin leijuva drone-näytös, jossa lennokit ryhmittyivät muun muassa kuningattaren koiran ja käsilaukun muotoon. Lennokit muodostivat myös esimerkiksi teekannun, hevosen, postimerkin, 70-vuotissymbolin ja muita kuningattaren elämään liittyviä kuvioita.

Kuninkaallisista konserttiin osallistuivat muun muassa prinssi Charles puolisoineen ja hänen poikansa prinssi William perheineen. Kuningattaren itsensä kerrottiin seuraavan konserttia televisiosta Windsorin linnassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sekä Charles että William puhuivat.

–  Sinä naurat ja itket kanssamme, ja mikä tärkeintä, olet ollut tukenamme nämä 70 vuotta, Charles sanoi.

Hänen mukaansa Britannian kansa on syy siihen, että hänen äitinsä nousee ylös aamuisin.

Charles muisti puheessaan myös viime vuonna kuollutta isäänsä, jonka hän sanoi takuulla olevan hengessä mukana juhlallisuuksissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun kuvakavalkadi Elisabetin vuosista kuningattarena heijastettiin Buckinghamin palatsin etuseinään, sanoi Charles kuvien kertovan paitsi kuningattaren elämäntarinan, myös kaikkien muiden.

–  Joten, teidän majesteettinne, tämän vuoksi me kaikki sanomme: kiitos.

Prinssi William keskittyi puheessaan perheensä huoleen planeetasta sekä optimismiinsa siitä, että ihmiset tulisivat yhteen suojellakseen maapalloa.

–  Jos hyödynnämme ihmiskunnan parhaat puolet ja palautamme planeettamme entiseen kuntoonsa yhdessä, suojelemme sitä lapsillemme, lastenlapsillemme ja tuleville sukupolville, William sanoi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi