play

Somaliassa lauantaina räjäytetyt autopommit tappoivat ainakin sata ihmistä

Kaksi räjähteillä pakattua autoa räjäytettiin muutaman minuutin välein lähellä vilkasta risteystä maan pääkaupungissa Mogadishussa 29. lokakuuta 2022.   LEHTIKUVA/AFP

Kaksi räjähteillä pakattua autoa räjäytettiin muutaman minuutin välein lähellä vilkasta risteystä maan pääkaupungissa Mogadishussa 29. lokakuuta 2022. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Ainakin sata ihmistä on kuollut Somaliassa lauantaina tapahtuneessa autopommi-iskussa, kertoo maan presidentti Hassan Sheikh Mohamud. Lisäksi 300 ihmistä haavoittui iskussa. Presidentti sanoi sunnuntaina, että kuolleiden ja haavoittuneiden määrät kasvavat yhä.

Kaksi räjähteillä pakattua autoa räjäytettiin muutaman minuutin välein lähellä vilkasta risteystä maan pääkaupungissa Mogadishussa. Räjähdysten jälkeen myös Somalian opetusministeriötä kohti ammuttiin.

Hyökkäys tehtiin samaan kiireiseen risteykseen, jossa räjähteillä pakattu auto räjähti lokakuussa 2017 ja yhteensä 512 ihmistä kuoli maan verisimmässä hyökkäyksessä.

Poliisin mukaan kuolonuhrien joukossa on naisia, lapsia ja vanhuksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Nämä säälimättömät terroristit tappoivat äitejä. Osa heistä kuoli lapsensa selässään, sanoi poliisin tiedottaja Sadik Dudishe.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut Somaliaa pitkään piinannut al-Shabaab-ryhmä, jolla on kytköksiä al-Qaidaan. Terroristijärjestön mukaan sen taistelijoiden kohteena oli opetusministeriö.

Al-Shabaab on yrittänyt kaataa Somalian kansainvälisesti tuettua keskushallintoa jo 15 vuoden ajan. Ryhmän taistelijat ajettiin ulos pääkaupunki Mogadishusta vuonna 2011, mutta sen hallussa on yhä laajoja alueita Somalian maaseudusta.

Elokuussa ryhmä käynnisti yli vuorokauden ajan jatkuneen hyökkäyksen suosittuun hotelliin. Asemiesten pommien avulla tekemässä iskussa kuoli 21 ihmistä ja haavoittui 117.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Somalia on ollut epävakaa aina vuodesta 1991 lähtien, kun presidentti Siad Barren johtama sotilashallinto kaatui. Tästä seurasi sisällissota ja al-Shabaabin nousu. Väkivaltaisuuksien ohella Somaliaa piinaa muiden Afrikan sarven maiden tapaan historiallisen paha kuivuus. Maan karja ja sadot ovat tuhoutuneet neljässä perättäisessä kuivaksi jääneessä sadekaudessa.

Somalia on arvioitu yhdeksi kaikkein haavoittuvaisimmista maista ilmastonmuutoksen ääri-ilmiöille.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi