play

Ukrainalaiskomentaja: Bahmutissa valmistaudutaan pian alkavaan vastahyökkäykseen

Kuva: Aris Messinis

Elias Peltonen, Niilo Simojoki / STT

Ukrainan joukkojen sitkeä puolustautuminen Bahmutissa on tarpeen vastahyökkäykseen valmistautumisessa, sanoo Ukrainan maavoimien komentaja Oleksandr Syrskyi. Hänen mukaansa asemien pitämisellä ostetaan aikaa reservien kokoamiseen hyökkäykseen, jonka alkamiseen ei ole enää kauaa.

–  Todellisia sankareita ovat puolustajat, jotka kannattelevat itärintamaa harteillaan ja aiheuttavat mahdollisimman raskaita tappioita säästämättä itseään tai vihollista, Syrskyi sanoi lauantaina.

Jotkut sotilasasiantuntijat ovat kyseenalaistaneet Bahmutin puolustuksen jatkamisen, koska venäläisten lisäksi myös ukrainalaiset kärsivät koko ajan raskaita tappioita.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoi sunnuntaina saksalaisen Bild-lehden haastattelussa Ukrainan jatkavan Bahmutin puolustamista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Jos vetäydymme Bahmutista, mikä muuttuisi? Venäjä valtaisi Bahmutin ja jatkaisi hyökkäystään kohti Tshasiv Jaria, joten kaikki Bahmutista seuraavat kaupungit kokisivat saman kohtalon, Kuleba sanoi.

Kuleba sanoi lehdelle, ettei odota länsimaiden antavan Ukrainaan hävittäjiä lähiaikoina. Hän kuitenkin korosti, että ukrainalaislentäjien koulutuksen voisi aloittaa jo etukäteen ennen päätöksiä hävittäjien antamisesta.

Sveitsin liittopresidentti Alain Berset puolustaa maansa kiisteltyä kantaa olla luovuttamatta aseita Ukrainaan.

Sveitsiläislehti Neue Zürcher Zeitungin sunnuntaijulkaisussa haastatellun Bersetin mukaan Sveitsin linjalla pyritään "edistämään rauhaa, humanitaarista oikeutta ja sovittelua aina kun mahdollista".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Sveitsiläisaseita ei saa käyttää sodissa, hän sanoi lehdelle.

Sveitsillä on pitkät perinteet sotilaallisesti puolueettomana valtiona. Maa on osallistunut Venäjän vastaisiin pakotteisiin, mutta hylkäsi muun muassa Saksan, Espanjan ja Tanskan pyynnöt viedä sveitsiläisvalmisteista sotilaskalustoa Ukrainaan.

Lähteenä myös AFP.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi