play

Tanska huolissaan omikrontartuntamäärien kasvusta – Belgiassa koronarajoituksia vastustavat mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa

Omikrontartuntojen määrä moninkertaistui maassa viikonlopun aikana. LEHTIKUVA/AFP

Omikrontartuntojen määrä moninkertaistui maassa viikonlopun aikana. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Tanskan terveysviranomaisten mukaan maassa on havaittu huolestuttava nousu omikrontartuntojen määrässä. Koronaviruksen uutta muunnosta on havaittu jo 183 ihmisellä.

Omikrontartuntojen määrä moninkertaistui maassa viikonlopun aikana. Perjantaina Tanskassa oli vahvistettu vasta 18 omikrontartuntaa ja epäilty 42:ta tartuntaa.

Korkeita tapausmääriä voi selittää se, että Tanska on yksi Euroopan edistyneimmistä maista koronaviruksen muunnosten sekvensoinnissa. Sen vuoksi maassa havaitaan usein enemmän tapauksia nopeammin kuin naapurimaissa. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita korkeampaa tartuntatasoa.

Tanskan terveysviranomaisten mukaan tapausmäärien kasvu on kuitenkin huolestuttava. Maassa on löydetty myös tartuntaketjuja, joissa varianttia on löytynyt ihmisiltä, jotka eivät ole matkustaneet ulkomaille tai olleet kosketuksissa ulkomaille matkustaneiden kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (ECDC) kertoi sunnuntaina, että omikronmuunnosta on todettu Euroopassa 17 eri maassa.

–  Suurin osa vahvistetuista tapauksista on ollut kytköksissä Afrikkaan matkustamiseen, ECDC kertoi verkkosivuillaan.

Useissa Euroopan maissa, kuten Belgiassa, Saksassa ja Espanjassa, on kuitenkin myös havaittu tartuntoja, joilla ei ole ollut yhteyttä omikronvariantin tiedossa oleville leviämisalueille.

Belgiassa lensi kyynelkaasua ja oluttölkkejä

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Belgiassa poliisi hajotti sunnuntaina koronatoimien vastaisen mielenosoituksen vesitykeillä ja kyynelkaasulla. Mielenosoittajat vastasivat heittäen ilotulitteita ja oluttölkkejä.

Brysseliin oli kokoontunut noin 8  000 ihmistä osoittamaan mieltään koronarajoituksia vastaan. Virkapukuiset palomiehet marssivat mielenosoituksen kärjessä vaatien oikeutta kieltäytyä koronarokotteesta.

Väkijoukon hajaannuttua yhteenottoja esiintyi enemmän ja protestoijat muun muassa sytyttivät roskakasoja tuleen.

Mielenosoitukset jäivät kuitenkin odotettua pienemmiksi. Marraskuun lopulla Brysselin kaduilla osoitti mieltään noin 35  000 mielenosoittajaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Useissa Euroopan maissa on nähty mielenosoituksia viime viikkoina, kun hallitukset ovat vastanneet koronatapausten lisääntymiseen tiukemmilla rajoituksilla.

Belgiassa on viikon aikana todettu päivittäin keskimäärin 18  000 koronatartuntaa ja yli 40 koronan aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa. Noin 800 koronapotilasta on tehohoidossa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi