play

Tautikeskukselta vihreää valoa: Yhdysvalloissa voidaan aloittaa 5–11-vuotiaiden koronarokotukset

Rokotusohjelman odotetaan pääsevän kunnolla vauhtiin ensi viikolla. LEHTIKUVA / AFP

Rokotusohjelman odotetaan pääsevän kunnolla vauhtiin ensi viikolla. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Yhdysvalloissa voidaan aloittaa 5–11-vuotiaiden rokottaminen koronavirusta vastaan, maan terveysviranomaiset kertovat. Maassa voidaan jatkossa rokottaa jopa 28 miljoonaa lasta Pfizerin ja Biontechin kehittämällä koronarokotteella.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA antoi hyväksyntänsä lasten rokottamiselle jo viime viikolla, mutta viime kädessä vihreää valoa näytti Yhdysvaltain tautikeskus CDC.

CDC oli kutsunut koolle riippumattomista tutkijoista koostuneen asiantuntijapaneelin. Ryhmän tehtävänä oli arvioida saatavissa olevien tietojen pohjalta pandemian vaikutuksia lapsiin, Pfizerin rokotteen tehokkuutta ja rokotteen mahdollisia sivuoireita.

Asiaa käytiin tiistain läpi livestriimatuissa keskusteluissa ja paneeli antoi yksimielisesti tukensa lasten rokottamiselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hallinto ei ole jäänyt odottelemaan hyväksyntää, vaan rokotuksien aloittamista on valmisteltu jo hyvissä ajoin. Yhdysvallat on jo hyväksynnän alla hankkinut tarpeeksi rokotuksia 5–11-vuotiaiden rokotuksiin ja rokotteita on alettu myös lähettää ympäri maata.

Valkoisen talon pandemiakoordinaattorin Jeff Zients alleviivasi maanantaina, että FDA:n viimeviikkoisen aamenen jälkeen ei ollut hetkeä, jona ei oltaisi oltu joko hakemassa, pakkaamassa tai lähettämässä rokotteita.

Zientsin mukaan rokotuksia on suunnitteilla jo tämän viikon lopulle, mutta rokotusohjelman odotetaan pääsevän kunnolla vauhtiin ensi viikolla.

Biden: Käännekohta pandemiataistelussa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden suitsutti tuoreen päätöksen olevan käännekohta pandemian vastaisessa taistelussa.

Presidentin mukaan aiempaa nuorempien lasten rokottamisen myötä vanhempien ei tarvitse enää kantaa jatkuvaa huolta lastensa puolesta. Lisäksi rokotuksien avulla voidaan rajoittaa sitä, miten lapset levittävät virusta muihin.

–  Se on merkittävä askel eteenpäin kansakunnallemme ja taistelullemme viruksen kukistamiseksi, Biden sanoi Valkoisen talon julkaisemassa tiedotteessa.

Biden painottaa niin ikään hallintonsa valmistautuneen virallisen hyväksynnän saamiseen edeltävien viikkojen aikana ja kertoo heidän olevan valmiina toimiin. Presidentti painottaa rokotteita riittävän kaikkien Yhdysvaltain lasten rokottamiseen ja alleviivaa kyseisten rokotteiden olevan erityisesti nuorille lapsille suunniteltuja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedotteen mukaan nuorten lasten rokottaminen auttaa maata jatkamaan edellisen yhdeksän kuukauden aikana tehtyä rokotetyötä.

–  Yli 78 prosenttia 12-vuotiaista ja sitä vanhemmista amerikkalaisista ovat jo saaneet ainakin yhden rokoteannoksen, mukaan lukien miljoonat teini-ikäiset, Biden sanoo ja painottaa rokotteiden olleen todistetusti turvallisia ja tehokkaita.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi