play

Trooppinen myrsky Nalgae runteli Manilaa, ainakin 48 kuollut Filippiineillä

Useat naapurustot Manilassa ja kylät pääkaupungin tuntumassa olivat veden vallassa 29. lokakuuta 2022.  LEHTIKUVA/AFP

Useat naapurustot Manilassa ja kylät pääkaupungin tuntumassa olivat veden vallassa 29. lokakuuta 2022. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Filippiineihin viikonloppuna osunut trooppinen myrsky Nalgae aiheutti tulvia ja muita tuhoja maan pääkaupungissa Manilassa ennen vetäytymistään maasta sunnuntaina. Myrskyn on vahvistettu surmanneen maassa ainakin 48 ihmistä. Pelastusviranomaisten mukaan kateissa oli 22 ihmistä ja loukkaantuneita oli nelisenkymmentä. Useita teitä ja siltoja tuhoutui ja viljelysmaita tärveltyi.

Useat naapurustot ja kylät 13 miljoonan asukkaan Manilan tuntumassa olivat sunnuntaina veden vallassa. Paranaquen esikaupunkialueella pelastustyöntekijät uivat yöllä kolmen metrin tulvavesissä pelastaakseen kymmeniä ihmisiä, jotka olivat jääneet eristyksiin kerrostalon yläkertaan. Loukkuun jääneet olivat juhlavieraita.

–  He huusivat ja itkivät paniikissa, koska heillä ei ollut mitään pakotietä, kertoi paikallisviranomainen Noel Japlos AFP:lle.

AFP:n valokuvaaja näki Kawitin kylässä tulvavesien mukanaan kuljettaman ruumiin valkoisessa ruumisarkussa. Paikallisten mukaan tulvavedet olivat todennäköisesti vieneet sen mennessään läheiseltä hautausmaalta. Tulvan jäljiltä kylän asukkaiden piinana olivat muun muassa katkenneet sähköt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suurimman osan myrskyn kuolonuhreista aiheuttivat tulvat ja maanvyöryt maan eteläisellä Mindanaon saarella. Filippiineihin osuu vuodessa keskimäärin 20 voimakasta myrskyä, jotka surmaavat satoja.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi