play

Saksa karkottaa venäläisdiplomaatteja vastauksena Berliinissä tehdystä palkkamurhasta

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock ilmoitti diplomaattien karkottamisesta sen jälkeen, kun venäläismies tuomittiin palkkamurhasta elinkautiseen.  LEHTIKUVA / AFP

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock ilmoitti diplomaattien karkottamisesta sen jälkeen, kun venäläismies tuomittiin palkkamurhasta elinkautiseen. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Saksa karkottaa kaksi venäläisdiplomaattia reaktiona oikeuden päätökseen, jonka mukaan tshetsheenikomentajan surma Berliinissä vuonna 2019 oli Venäjän valtiollisten toimijoiden tilaama palkkamurha. Asiasta kertoi Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock keskiviikkona, jolloin venäläismies tuomittiin palkkamurhasta elinkautiseen vankeuteen oikeudessa Berliinissä.

Zelimhan Hangosvili ammuttiin Berliinissä Tiergartenin puistossa elokuun lopussa vuonna 2019. Hänet tappoi sähköpyörällä paikalle tullut mies, joka verityön jälkeen pakeni. Sukeltajat löysivät myöhemmin pyörän, murha-aseen ja peruukin läheisestä joesta.

Oikeuden mukaan tappaja oli keskiviikkona tuomittu Vadim Krasikov, joka oli esiintynyt maassa venäläisenä rakennusinsinöörinä Vadim Sokolovina. Syyttäjän mukaan Krasikov on todellisuudessa Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n jäsen, joka oli tullut maahan tappamaan Hangosvilin.

Venäjän Saksan-suurlähettilään mukaan oikeuden päätös oli poliittinen ja huonontaa entisestään Saksan ja Venäjän jo muutenkin kireitä suhteita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi