play

Venäjä iski Kiovaan poikkeuksellisella tavalla varhain tiistaina

Venäjä on iskenyt Kiovaan toukokuun aikana jo kahdeksan kertaa. Kuva viikon takaa.

Venäjä on iskenyt Kiovaan toukokuun aikana jo kahdeksan kertaa. Kuva viikon takaa. Kuva: Genya Savilov / Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Venäjä iski varhain tiistaina Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan Ukrainan puolustusjohdon mukaan poikkeuksellisella tavalla. Ukrainalaisten viranomaisten mukaan Venäjä käytti iskussa lennokkeja, risteilyohjuksia ja mahdollisesti ballistisia ohjuksia ja isku tuli useista suunnista samanaikaisesti.

Isku oli kahdeksas Kiovaan kohdistunut hyökkäys tässä kuussa. Pahimmat vahingot kärsi Solomjanskyin alue, jossa kansainvälinen lentokenttä sijaitsee. Kaupungin pormestari Vitali Klitshko kertoi Telegramissa kolmen ihmisen loukkaantuneen Solomjanskyissa.

Tuoreimman iskun alla Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vieraili useiden eurooppalaisten kumppaneiden luona ja sai lupauksia uusista asetarviketoimituksista niin Saksasta, Ranskasta kuin Britanniastakin. Sotilaallinen suhde länsimaiden ja Ukrainan välillä on siis syventynyt entisestään.

Ukrainan joukkojen uskotaan valmistelevan pitkään odotettua vastahyökkäystä Venäjää vastaan. Ukraina on jo väitetysti onnistunut etenemään kiivaissa taisteluissa Bahmutin kaupungissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Zelenskyi ei kuitenkaan vielä ole saanut läpi toivettaan siitä, että länsimaat lähettäisivät apuun hävittäjiä. Britannian pääministeri Rishi Sunak kertoi maanantaina maan valmistelevan ukrainalaislentäjien kouluttamista. Myös Ranska on lupautunut kouluttamaan lentäjiä, mutta presidentti Emmanuel Macron on sanonut, että hävittäjiä ei Ukrainalle olla lähettämässä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi