play

Britannia kiristää maahantuloa, kaikilta vaaditaan ennakkoon otettu koronatesti

Matkustaja saapumassa Lontoon Heathrow'n lentoasemalle 30. marraskuuta.  LEHTIKUVA/AFP

Matkustaja saapumassa Lontoon Heathrow'n lentoasemalle 30. marraskuuta. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Kaikkien Britanniaan matkustavien on tiistaiaamusta lähtien esitettävä todistus enintään kaksi vuorokautta ennen matkaa otetusta negatiivisesta koronatestistä. Nykyisten määräysten mukaan maahantulijoiden on hakeuduttava testiin kahden päivän sisällä maahan saapumisesta.

Määräys koskee kaikkia yli 12-vuotiaita, tulivatpa he mistä maasta tahansa.

Määräysten tiukentumisen syynä on uusi, erityisen tarttuva koronan omikronmuunnos.

Matkailuala ja lentoyhtiöiden etujärjestö arvostelivat määräystä tuoreeltaan "moukariniskuksi" jo entuudestaan pahasti kärsineelle lentomatkustukselle ja matkailuelinkeinolle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Britannian oikeusministeri Dominic Raab sanoi Sky News -kanavan haastattelussa ymmärtävänsä yrityksien tuskan, mutta sanoi, että tiukennukset ovat välttämättömiä, jotta maa välttäisi vielä vakavammat seuraukset.

Tuhansia kuljettavalla risteilyaluksella koronatartuntoja Yhdysvalloissa

Yhdysvaltoihin palanneen risteilyaluksen matkustajilta ja henkilökunnalta on löydetty yhteensä kymmenen koronavirustartuntaa, kertoivat Yhdysvaltain terveysviranomaiset sunnuntaina. Aluksella on yli 3  200 ihmistä.

Norwegian Cruise Line -yhtiön alus palasi New Orleansin satamaan sunnuntaina viikon risteilyltä, jonka aikana Norwegian Breakaway -risteilyalus poikkesi Belizessä, Hondurasissa ja Meksikossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Terveysviranomaisten mukaan kaikki laivalla olleet testataan ennen kuin he pääsevät maihin. Koronatartunnan saaneet matkustavat henkilöautolla kotiinsa karanteeniin tai jäävät paikallisiin karanteenikeskuksiin.

Kansainvälinen risteilymatkustus on kärsinyt pahasti pandemiasta. Risteilyt sallittiin Yhdysvalloissa yli vuoden tauon jälkeen toukokuussa edellyttäen, että matkustajat ja miehistö on rokotettu. Kanada päästi risteilyalukset aluevesilleen vasta viime kuussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi