play

Turkki teki ilmaiskuja al-Holin leiriä valvovia kurdijoukkoja vastaan, kahdeksan kuoli

STT-Lehtikuva

Syyrian kurdijoukot kertoivat torstaina kahdeksan taistelijansa kuolleen Turkin tekemissä ilmaiskuissa al-Holin pakolaisleirillä.

Turkki on sunnuntaista lähtien tehnyt Syyriaan ilmaiskuja, joissa on Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan kuollut ainakin 58 ihmistä. Iskujen taustalla on aiemmin tässä kuussa kuusi ihmistä Istanbulissa surmannut pommi-isku, josta Turkki syyttää kurdien PKK-järjestöä.

Al-Holin leiriä valvovat Yhdysvaltain tukemat kurdien SDF-joukot, joita Turkki pitää PKK:n jatkeena. Al-Holin leirille on sijoitettu äärijärjestö Isisin taistelijoiden perheenjäseniä. Leirillä on yli 50  000 pakolaista, joista yli 10  000 ulkomaiden eli muiden kuin Syyrian tai Irakin kansalaisia.

Turkki on kertonut saattavansa pian aloittaa maahyökkäyksen Pohjois-Syyriassa. Sekä Yhdysvallat että Syyrian hallinnon liittolainen Venäjä ovat kehottaneet sitä pidättäytymään liiallisesta voimankäytöstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi