play

Lentokone syöksyi maahan Nepalissa, lähes 70 ihmisen vahvistettu kuolleen – Onnettomuus oli maan pahin lentoturma yli 30 vuoteen

Kuva: Yunish Gurung

STT-AFP

Sunnuntaina Nepalissa tapahtuneessa Yeti Airlinesin lentoturmassa kuoli ainakin 67 ihmistä, kertoivat paikallisviranomaiset.

Koneessa oli 72 ihmistä, joista 68 matkustajia ja neljä miehistön jäseniä.

Viisi koneessa ollutta ihmistä oli edelleen kateissa sunnuntai-iltana paikallista aikaa. Maankamaralla olleista mahdollisista sivullisista uhreista ei ollut tuoreeltaan tietoa.

Paikallisen lentoyhtiön lento oli matkalla pääkaupunki Kathmandusta Pokharaan, kun se syöksyi alas toistaiseksi tuntemattomasta syystä keskellä Pokharan kaupunkia sijaitsevaan syvään rotkoon, meni palasiksi ja syttyi tuleen. Turma sattui aamupäivällä paikallista aikaa.

Noin puolen miljoonan asukkaan Pokhara on maan toiseksi väkirikkain kaupunki.

Valtaosa koneessa olleista oli nepalilaisia, mutta joukossa oli myös 15 ulkomaalaista. Nepalin ilmailuviranomaisten mukaan matkustajista viisi oli intialaisia, neljä venäläisiä ja kaksi korealaisia. Lisäksi matkustajien joukossa oli yksi irlantilainen, yksi australialainen, yksi argentiinalainen ja yksi ranskalainen.

Kone oli kaksimoottorinen ATR 72 -potkuriturbiinilentokone.

Onnettomuus oli maan pahin ilmailuonnettomuus yli kolmeen vuosikymmeneen.

Nepalin eniten kuolonuhreja vaatinut onnettomuus tapahtui vuonna 1992, kun pakistanilaisen lentoyhtiön kone putosi lähestyessään Kathmandua. Kaikki koneessa olleet 167 ihmistä kuolivat turmassa.

Vain muutamaa kuukautta aikaisemmin samana vuonna thaimaalaisen lentoyhtiön koneen putoamisessa kuoli 113 ihmistä.

Nepalin lentoturvallisuudessa on erilaisia ongelmia, ja myös lento-olosuhteet maassa ovat haastavat. Maassa sijaitsee maailman syrjäisimpiä ja haasteellisimpia kiitoteitä.

Muun muassa infrastruktuuria ja henkilökunnan koulutusta on kuvattu riittämättömäksi maan vaihtuvissa sääoloissa ja vuoristoisessa ympäristössä.

EU on kieltänyt nepalilaisten lentoyhtiöiden lentämisen EU:n ilmatilassa turvallisuussyistä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi