play

Ukraina haluaa Yhdysvalloilta lisää tukea Venäjän uhkaa vastaan

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi (oik.) tapasi vierailunsa aluksi Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin. 
LEHTIKUVA / AFP

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi (oik.) tapasi vierailunsa aluksi Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi aikoo keskiviikkona pyytää kollegaltaan Joe Bidenilta lisää sotilaallista tukea tavatessaan tämän Washingtonissa. Zelenskyin ja Bidenin tapaamista pohjustettiin jo tiistaina, kun Ukrainan presidentti vieraili puolustusministeriö Pentagonissa.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin vakuutti Zelenskyille, että Yhdysvallat aikoo jatkaa Venäjän painostamista, jotta Itä-Ukrainan ja Krimin konfliktit saadaan joskus päätökseen.

–  Tulemme seisomaan tukenanne Venäjän vihamielisyyttä vastaan, Austin vakuutti.

Austinin mukaan Yhdysvallat tukee Ukrainaa uudella 60 miljoonan dollarin puolustuspaketilla, johon kuuluu muun muassa Javelin-panssarintorjuntaohjuksia. Austin muistutti niin ikään, että Yhdysvallat on käyttänyt Ukrainan puolustukseen jo 2,5 miljardia dollaria vuoden 2014 jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ukraina haluaa modernin laivaston Mustallemerelle

Zelenskyin mukaan Ukraina tarvitsee välitöntä tukea Venäjään vastaan etenkin Mustallamerellä.

–  Meillä ei ole aikaa miettiä strategioita. Tarvitsemme niin paljon suojaa kuin vain on mahdollista, jotta konfliktin kärjistyminen voidaan estää. Tarvitsemme uudenaikaisen laivaston, ja sitä varten tarvitsemme kumppaneita. Tästä haluan puhua presidentti Bidenin kanssa, Zelenskyi sanoi.

Venäjä marssitti aikaisemmin tänä vuonna noin 100  000 sotilasta Ukrainan rajoille Krimille sotaharjoituksiin. Joukot vedettiin pois huhtikuussa, mutta valtaosa rajoille siirretystä kalustosta jäi paikalleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Zelenskyin mukaan Ukraina haluaa Yhdysvalloilta läheisempää kumppanuutta puolustusvälineteollisuudessa sekä lisää yhteistyötä kyberturvallisuuden parantamisessa.

–  Emme pyydä lahjoja, vaan mahdollisuuksia omille asiantuntijoillemme, presidentti napautti.

Zelenskyi vakuutti myös, että Ukrainassa tehostetaan koko ajan korruption vastaista työtä. Biden on toistuvasti maininnut juuri korruption yhdeksi suurimmista esteistä yhteistyön tiivistämisessä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi