play

Zelenskyi: Donbassin alueen taistelut osoittavat sodan suuntaa

Venäjä on keskittänyt tulivoimaansa Donbassin alueelle. LEHTIKUVA/AFP

Venäjä on keskittänyt tulivoimaansa Donbassin alueelle. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Donbassin alueen puolustaminen on tärkeää, koska alueen taistelut kertovat sodan suunnasta, sanoo Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Presidentti kertoo viestipalvelu Telegramissa Ukrainan kansalle, että Donbass on ratkaiseva tekijä siinä, kuka hallitsee tulevina viikkoina.

Presidentti sanoi eilen, että Donbassin alueen taistelut tulevat jäämään Euroopan historiankirjoihin maanosan raaimpina. Venäjä on viime aikoina keskittänyt tulivoimaansa Donbassin alueelle.

Venäjän puolustusministeriö sanoi olevansa valmis evakuoimaan Venäjälle siviilejä Sjevjerodonetskin kemikaalitehtaalta

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjän puolustusministeriö kertoi olevansa valmis suorittamaan keskiviikkona "humanitaarisen operaation" siviilien evakuoimiseksi vielä Ukrainan hallussa olevalta Azot-kemikaalitehtaalta Sjevjerodonetskista Venäjän hallitsemille alueille pohjoiseen, Svatoven kaupunkia kohti. Asiasta kertoo uutiskanava CNN.

Ministeriön mukaan Venäjä avaa keskiviikkoaamuna siviilien evakuointikäytävän, joka on avoinna 12 tunnin ajan.

Ukrainan viranomaiset ovat sanoneet, että Azotin tehtaalla on piilossa yli 500 siviiliä, joiden auttaminen on vaikeaa.

Luhanskin separatistiviranomaisten edustaja arvioi, että noin 2  500 ukrainalaista ja ulkomaalaista taistelijaa saattaa olla vielä jumissa Azotin tehtaalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjä vaati tiistaina ukrainalaisia taistelijoita laskemaan aseensa ja "lopettamaan järjettömän vastarintansa" Sjevjerodonetskissa.

Ukrainan asevoimat kertoi aiemmin joukkojensa vetäytyneen Donbassin alueella sijaitsevan Sjevjerodonetskin keskustasta.

Ukraina kertoo saaneensa länneltä kymmenen prosenttia pyytämistään aseista

Ukraina on saanut kymmenen prosenttia aseista, jotka se on pyytänyt länneltä, kertoi Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Malyar tiistaina. Hänen mukaansa lännen pitäisi nopeuttaa toimitusaikataulua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Meidän on tiedettävä selkeät saapumisajat, koska joka päivä kun viiveitä on, puhumme ukrainalaisten sotilaiden ja siviilien elämistä.

Malyarin mukaan Ukraina ei voi odottaa kovin kauan, koska tilanne Donbassissa on hyvin vaikea.

Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on pyytänyt raskaita aseita länsimailta ja arvostellut joidenkin eurooppalaisten johtajien hitautta asetoimituksissa.

–  Olen kiitollinen siitä, mitä on tulossa, mutta sen täytyy tulla nopeammin, presidentti sanoi.

Venäjä kieltää maahantulon 49 britiltä, joukossa toimittajia ja puolustusviranomaisia

Venäjä kertoo lisäävänsä "mustalle listalle" 49 Britannian kansalaista. Venäjälle maahantulokiellon saivat useat puolustusviranomaiset sekä toimittajat BBC:stä, Financial Times -talouslehdestä ja Guardian-lehdestä.

Maahantulokiellon saaneista yhteensä 29 on toimittajia.

Listalla olevat brittitoimittajat ovat olleet mukana väärän ja yksipuolisen tiedon tarkoituksellisessa levittämisessä Venäjästä sekä Ukrainan ja Donbassin tapahtumista, Venäjän ulkoministeriö väitti tiedotteessaan.

Poliisiviranomainen: Joka kymmenes Ukrainasta löydetyistä ruumiista tunnistamatta

Ukrainan johtavan poliisiviranomaisen Ihor Klymenkon mukaan noin joka kymmenes Ukrainasta löydetyistä ruumiista on tunnistamatta. Asiasta kertoo Ukrainan Interfax-uutistoimisto.

–  Ukrainassa on raportoitu ja aloitettu rikostutkinta yli 12  000 ihmisen kuolemasta, joista suurin osa on löydetty joukkohaudoista, Klymenko kertoi.

Noin 1  200 kuolleen henkilöllisyys on vielä selvittämättä.

Kuolleista muutama prosentti on ollut lapsia, noin kolme neljästä miehiä ja loput naisia, Klymenko kertoi.

Ukrainan asevoimien esikunta sanoi tiistaiaamuna Facebook-tilillään, että venäläissotilaita on kuollut helmikuussa alkaneen hyökkäyksen aikana noin 32  500.

Britannian puolustusministeriö: Venäjä etenee Harkovan seudulla

Venäjä on kasvattanut puolustusbudjettiaan lisätäkseen maan puolustusteollisuuden tuotantoa Ukrainassa käytävän sodan vuoksi, kertoo Britannian puolustusministeriö tilannekatsauksessaan.

Brittiministeriön mukaan teollisuudenalalla ei päästä välttämättä haluttuihin tavoitteisiin, sillä maa kärsii pakotteiden vaikutuksista sekä ammattitaitoisen työvoiman puutteesta.

Tilannekatsauksessa kerrotaan myös, että venäläisjoukot ovat edenneet Harkovan alueella ensimmäistä kertaa moneen viikkoon.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi