play

Ukraina kiistää sotilaidensa teloittaneen venäläisiä sotavankeja

STT-Lehtikuva

Ukrainan parlamentin oikeusasiamies Dmytro Lubinets kiisti sunnuntaina, että ukrainalaissotilaat olisivat teloittaneet venäläisiä sotavankeja. Hänen mukaansa ukrainalaissotilaat puolustivat itseään venäläissotilaita vastaan, jotka teeskentelivät antautuvansa.

Venäjällä sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita, jotka Venäjän puolustusministeriön mukaan osoittavat "yli kymmenen venäläisen sotavangin harkitun ja suunnitelmallisen murhan".

Yhdessä videoista näkyy sotilaita, jotka vaikuttavat antautuvan toisille, keltaista käsivarsinauhaa kantaville sotilaille. Tämän jälkeen antautuvat sotilaat nähdään makaamassa maassa asuintalon roskaisella takapihalla. Video katkeaa laukausten ääniin. Toisessa, ylhäältä kuvatussa videossa näkyy kymmenkunta ruumista, joiden ympärillä on veritahroja.

AFP ei ole pystynyt riippumattomasti varmistamaan videoiden aitoutta. Venäjän puolustusministeriö ei ole kertonut, milloin videot on kuvattu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

YK:n tiedottaja sanoi AFP:lle perjantaina, että järjestössä tiedetään videoista ja niitä tutkitaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi