play

Ukraina sanoo torjuneensa uudenvuodenyönä kymmeniä Venäjän maahan suuntaamia lennokkeja

Venäjä iski Kiovassa myös hotelliin. Kuva on otettu sunnuntaina 31. joulukuuta. LEHTIKUVA/AFP

Venäjä iski Kiovassa myös hotelliin. Kuva on otettu sunnuntaina 31. joulukuuta. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Ukraina ampui uudenvuodenyönä alas 45 venäläislennokkia, kertoi Ukrainan ilmavoimat sunnuntaina. Ilmavoimien mukaan lauantain puolella ammuttiin alas 13 lennokkia ja sunnuntain puolella vielä 32 lennokkia lisää.

Lennokkien kerrottiin olleen iranilaisvalmisteisia Shahed-lennokkeja. Ukrainalaisviranomaiset eivät kertoneet, ehtikö yksikään lennokki osua kohteeseensa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan alkaneen vuoden ensimmäiset räjähdykset tapahtuivat noin puoli tuntia vuodenvaihteen jälkeen. Telegram-viestipalvelussa Kiovan pormestari Vitali Klitshko kertoi ilmatorjuntajärjestelmän olleen toiminnassa kaupungin puolustamiseksi.

Seuraavassa julkaisussaan Klitshko kuvaili räjähdyksiä olleen ainakin kahdessa kaupunginosassa. Hänen mukaansa henkilövahingoista ei ollut tullut ilmoituksia heti räjähdysten jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uudenvuodenaattona Venäjä hyökkäsi ohjuksin ja iranilaisvalmisteisin lennokein Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa ja muita ukrainalaiskaupunkeja vastaan. Ukrainan armeija kertoi ampuneensa alas 12 Venäjän ampumista 20 ohjuksesta.

Uudenvuoden iskuissa on kuollut kolme ja haavoittunut 50 ihmistä, kertoivat ukrainalaiset viranomaiset.

Venäjän puolustusministeriö sanoi sunnuntaina, että sen uudenvuoden hyökkäykset oli kohdistettu Ukrainan lennokkituotantoa vastaan. Venäjän mukaan se onnistui tekemään tyhjäksi Ukrainan lähitulevaisuuden "terrorihyökkäykset" Venäjää vastaan.

ISW: Putin epävarma kyvystään hallita Venäjän informaatiotilaa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltalaisen Institute for the Study of War (ISW) -ajatushautomon mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin lauantaina pitämä uudenvuodenpuhe osoitti jälleen, että Putin on epävarma kyvystään hallita Venäjän informaatiotilaa. ISW:n mukaan Putin keskittyy siksi perustelemaan sodankäyntiä ja sen hintaa kotiyleisölleen Venäjällä.

Puheessaan Putin korosti moraalisen ja historiallisen oikeudenmukaisuuden olevan Venäjän puolella. ISW:n mukaan Putin piti puheensa Venäjän eteläisen sotilaspiirin päämajassa kuvatakseen itsensä aikaansaavana sota-ajan johtajana.

Ajatushautomon mukaan venäläisjoukkojen ammusvarastot ovat hupenemassa ja Venäjällä on siksi vaikeuksia ylläpitää operaatioidensa tahtia Ukrainassa.

ISW kertoo Venäjän jatkaneen lainvalvonnan tehostamista Ukrainan alueilla, jotka se väittää liittäneensä itseensä. ISW:n mukaan Venäjän miehityshallinto on tehnyt alueiden elinolosuhteista sietämättömiä paikallisille asukkaille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi