play

Ukraina sanoo tutkivansa videot, joissa Venäjä väittää Ukrainan sotilaiden teloittaneen venäläisiä sotavankeja

STT-Lehtikuva

Ukrainan armeija sanoi lauantaina, että se tutkii niiden videoiden aitouden, jotka Venäjän mukaan todistavat ukrainalaissotilaiden teloittaneen useita antautuneita Venäjän sotilaita.

Videot levisivät tällä viikolla Venäjällä sosiaalisessa mediassa. Venäjän puolustusministeriö sanoi perjantaina, että videot osoittavat "yli kymmenen venäläisen sotavangin harkitun ja suunnitelmallisen murhan".

–  Ennen tutkinnan aloittamista sille täytyy olla perusteet. Parhaillaan selvitämme, ovatko nämä videot väärennöksiä, sanoi Ukrainan pääesikunnan tiedottaja Bohdan Senyk uutistoimisto AFP:lle.

Venäjä sanoi perjantaina videoiden kuvaavan "sotarikosta".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdessä videoista näkyy sotilaita, jotka vaikuttavat antautuvan toisille, keltaista käsivarsinauhaa kantaville sotilaille. Tämän jälkeen antautuvat sotilaat nähdään makaamassa maassa asuintalon roskaisella takapihalla. Video katkeaa laukausten ääniin. Toisessa, ylhäältä kuvatussa videossa näkyy kymmenkunta ruumista, joiden ympärillä on veritahroja.

AFP ei ole pystynyt riippumattomasti varmistamaan videoiden aitoutta. Venäjän puolustusministeriö ei ole kertonut, milloin videot on kuvattu.

YK:n tiedottaja sanoi AFP:lle, että järjestössä tiedetään videoista ja niitä tutkitaan. Hän myös vaati tekijöiden saattamista vastuuseen.

Venäjän vakavia rikoksia tutkiva tutkintakomitea on sanonut aloittaneensa rikostutkinnan "vangittujen venäläissotilaiden teloituksesta".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjän väitteet tulivat sen jälkeen, kun YK julkisti tällä viikolla raportin, jonka mukaan molempien osapuolten sotavankeja oli kidutettu ja pahoinpidelty.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi