play

Ukraina sanoo Venäjän iskeneen ohjuksilla Vinnytsjan kaupunkiin, ainakin 23 kuollutta ja 39 kateissa

Venäjän iskut Ukrainaan ovat jatkuneet. Ohjusiskuista Vinnytsjan kaupunkiin kertoo muun muassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi. LEHTIKUVA/AFP

Venäjän iskut Ukrainaan ovat jatkuneet. Ohjusiskuista Vinnytsjan kaupunkiin kertoo muun muassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Venäjän iskut Ukrainaan ovat jatkuneet. Ohjusiskuista Vinnytsjan kaupunkiin kertoo muun muassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi viestipalvelu Telegramissa. Vinnytsja sijaitsee Keski-Ukrainassa pääkaupunki Kiovasta lounaaseen.

Presidentti kertoi aiemmin torstaina, että iskuissa on kuollut ainakin 20 ihmistä, mukaan lukien pieni lapsi. Uutistoimisto AFP:n mukaan pelastusviranomaiset kertoivat torstai-iltana uhriluvun nousseen 23 kuolleeseen. Kolme kuolleista oli ukrainalaisen Kyiv Postin mukaan lapsia. Pelastusviranomaiset etsivät 39 kateissa olevaa ihmistä ohjusiskun jäljiltä. Lisäksi ainakin 90 ihmistä on haavoittunut.

–  Joka päivä Venäjä tuhoaa siviiliväestöä, tappaa ukrainalaisia lapsia ja ampuu ohjuksia siviilikohteisiin. Paikkoihin, joissa ei ole mitään sotilaallista. Mitä tämä on, ellei avoin terroriteko, Zelenskyi kirjoitti Telegramissa.

Ukrainalaislähteiden mukaan ohjusiskut tehtiin Mustallamerellä purjehtineesta venäläisestä sukellusveneestä, uutistoimisto AFP kertoi. Ukrainalaislähteet väittivät onnistuneesti ampuneensa alas kaksi ohjuksista ennen niiden osumista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Zelenskyi vaatii erityistuomioistuimen perustamista Venäjän epäiltyjen sotarikosten tutkimiseksi

Zelenskyi vaatii, että Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tutkimaan perustetaan erityistuomioistuin. Hän esitti videolinkin välityksellä vetoomuksen Hollannin Haagissa tänään pidetylle konferenssille, joka käsitteli Ukrainan sodan epäiltyjä sotarikoksia.

Zelenskyi painotti uutistoimisto AFP:n mukaan, että tällä erää olemassa olevat oikeuslaitokset eivät kykene tuomaan kaikkia syyllisiä oikeuden eteen. Siksi hänen mukaansa tarvitaan erityistuomioistuin käsittelemään Venäjän hyökkäystä Ukrainaa vastaan.

EU:n oikeuskomissaari Didier Reynders totesi konferenssin lehdistötilaisuudessa, että Venäjän keskuspankin varoja voisi olla mahdollista jäädyttää mittavia summia. Hänen mukaansa summa voisi olla jopa 200–300 miljardin euron suuruusluokkaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Reynders muistutti, että EU-maat ovat toistaiseksi jäädyttäneet Venäjän oligarkkien ja muiden tahojen varoja 13,8 miljardin euron edestä.

Ukraina on esittänyt, että Venäjän jäädytettyjä varoja pitäisi ohjata Ukrainaan Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamien tuhojen korjaamiseen.

Hollannissa pidetyssä konferenssissa kansainvälinen rikostuomioistuin ICC ja Ukraina ilmoittivat työskentelevänsä yhdessä sodan epäiltyjen sotarikosten tutkinnassa. Ukrainan valtakunnansyyttäjä Iryna Venediktova sanoi, että Ukrainassa viranomaisten tietoon tulee päivittäin 200–300 epäiltyä sotarikostapausta.

Pohjois-Korea tunnusti Ukrainan itäiset separatistialueet itsenäisiksi valtioiksi

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Korea on virallisesti tunnustanut Ukrainan idässä sijaitsevat venäläismyönteiset separatistialueet itsenäisiksi valtioiksi. Asiasta kertoi Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA. Niin kutsuttujen Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen itsenäisyydet tunnustettiin kirjeitse.

Pohjois-Korea on vasta kolmas maa, joka tunnustaa separatistialueet itsenäisiksi valtioiksi. Venäjä tunnusti alueet itsenäisiksi hieman ennen kuin se hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopulla. Venäjän liittolainen Syyria tunnusti separatistialueet itsenäisiksi kesäkuussa. Ukraina on tämän jälkeen katkaissut diplomaattiset suhteensa Syyriaan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi