play

Ukrainalla edelleen ilmaherruus valtaosassa maata, Ukraina sanoo Venäjän vallanneen useita kyliä

Ukrainan mukaan Venäjän joukot ovat ottaneet haltuunsa useita kyliä Itä-Ukrainassa. LEHTIKUVA / AFP

Ukrainan mukaan Venäjän joukot ovat ottaneet haltuunsa useita kyliä Itä-Ukrainassa. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Ukraina hallitsee edelleen valtaosaa ilmatilastaan, koska Venäjä ei ole onnistunut tuhoamaan maan ilmavoimia ja tukahduttamaan Ukrainan ilmatorjuntaa, kertoo Britannian puolustusministeriö tilannekatsauksessaan Twitterissä.

Venäjän ilmavoimat keskittyvät toiminnassaan Ukrainan etelä- ja itäosaan ja tukevat Venäjän maajoukkoja. Sen sijaan Ukrainan pohjois- ja länsiosassa Venäjän ilmavoimilla on rajoitetut mahdollisuudet toimia.

Venäjä jatkaa iskujaan sotilas- ja logistiikkakohteisiin ympäri Ukrainaa, katsauksessa sanotaan.

Viikkokausia piiritettynä olleessa Mariupolin satamakaupungissa Ukrainan eteläosassa Venäjä on jatkanut ilmaiskuja. Niissä käytetään pääosin vapaasti putoavia pommeja, joita ei voi ohjata. Tämä lisää riskiä siviiliuhrien määrän kasvamisesta, ministeriö toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ukraina sanoo Venäjän vallanneen kyliä maan itäosassa

Ukrainan mukaan Venäjän joukot ovat tunkeutuneet syvemmälle maan itäosaan ja ottaneet haltuunsa useita kyliä. Venäjä pyrkii saamaan hallintaansa Donbassin alueen Itä-Ukrainassa.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjä on työntänyt Ukrainan joukkoja pois kahdesta kylästä Harkovan alueen eteläosassa sekä saanut haltuunsa taajaman Donetskissa ja toisen Luhanskissa.

Puolustusministeriö myös varoitti Venäjän joukkojen jatkavan hyökkäystään Sjevjerodonetskin eteläpuolella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

CNN kertoo todistaneensa keskiviikkona raskasta tulitusta Sjevjerodonetskissa. Kyse vaikuttaisi CNN:n mukaan olevan raskaasta tykistöstä, mikä viittaisi siihen, että Venäjän joukot ovat vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Suurin osa siviileistä vaikuttaa lähteneen kaupungista, CNN kirjoittaa.

Venäjän puolustusministeriö puolestaan sanoo sen joukkojen tuhonneen pitkän kantaman ohjuksilla suuren määrän lännen toimittamia aseita Zaporizhzhjan alumiinitehtaan alueella Ukrainan kaakkoisosassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ministeriö ei tarkentanut väitteessään, millaisia aseita Venäjän isku olisi tuhonnut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjällä kerrottu asevaraston tulipalosta

Venäjällä Belgorodin alueella 20 kilometrin päässä Ukrainan rajasta asevarasto oli tulessa keskiviikkoaamuna, sanoi alueen kuvernööri Telegramissa AFP:n mukaan.

Kuvernööri Vjatsheslav Gladkovin mukaan tulipalo on sammutettu, eikä se aiheuttanut siviilien loukkaantumisia tai vahinkoa asuinrakennuksille. Palon syy ei ole tiedossa.

Kurskin ja Voronezhin alueiden kuvernöörit puolestaan sanoivat alueiden ilmatorjuntajärjestelmien aktivoituneen yöllä ja ampuneen alas lennokkeja.

Maanantaina Brjanskin alueella paikalliset viranomaiset kertoivat tulipalosta suuressa öljyvarastossa. Alue toimii Venäjän sotaoperaation logistisena tukikohtana.

.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi