play

Ukrainan Zelenskyi kiitteli vuolaasti Liettuaa puheessaan maan parlamentille

Zelenskyin mukaan Ukrainan sota on nostanut esiin kysymyksen siitä, ovatko toisen maailmansodan jälkeiset eurooppalaiset arvot vielä elossa.  LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Zelenskyin mukaan Ukrainan sota on nostanut esiin kysymyksen siitä, ovatko toisen maailmansodan jälkeiset eurooppalaiset arvot vielä elossa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiittelee Liettuan olleen ensimmäisiä maita, jotka riensivät Ukrainan avuksi. Tiistaisessa puheessaan Liettuan parlamentille, seimasille, Zelenskyi totesi Liettuan kansan olevan hyvin tietoinen siitä, miten miehittäjä voi tuhota vapauden ja mikä on itsenäisyyden palauttamisen hinta.

Zelenskyin mukaan Ukrainan sota on nostanut esiin kysymyksen siitä, ovatko toisen maailmansodan jälkeiset eurooppalaiset arvot vielä elossa. Liettua on hänen mukaansa niitä maita Euroopassa, joita rauha ja turvallisuus huolettavat eniten.

Zelenskyin mukaan Venäjä toivoo Euroopan pian unohtavan, mitä Ukrainassa tapahtuu, ja selviävänsä ilman jälkiseuraamuksia.

–  Jos kaikki Euroopassa suhtautuisivat arvoihin yhtä periaatteellisesti ja kunnioittavasti kuin te Liettuassa, olen varma, ettei Venäjän johto voisi kuvitella selviävänsä ilman rangaistusta. Eikä siinä tapauksessa koko sotaa olisi syttynyt, Zelenskyi sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liettuan presidentti pakotteista: Kaasu pohjaan

Zelenskyi kiitti Liettuaa myös siitä, että maa oli ensimmäisten joukossa luopunut venäläisen kaasun tuonnista. Muuten Zelenskyi sanoi epäilevänsä Euroopan halua rankaista Venäjää.

–  Venäjän kaasusta ei ole vielä tullut selvyyttä, joten kukaan ei voi olla varma siitä, että Euroopassa on yhteistä tahtoa pysäyttää Venäjän sotarikokset, Zelenskyi sanoi.

Liettuan presidentti Gitanas Nauseda vetosi puheen jälkeen voimakkaasti kovempien pakotteiden puolesta. Hänen mukaansa sodassa on jo nyt saavuttu tilanteeseen, jossa pahempia kauheuksia ei voi enää kuvitella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Mitä vieläkin kauheampaa pitäisi tapahtua ennen kuin lopulta ymmärrämme, että meidän täytyy painaa täysillä kaasupoljinta, koska se on ainoa keino saavuttaa todellisia tuloksia ja pysäyttää Venäjä tässä epäinhimillisessä sodassa, Nauseda sanoi.

Zelenskyi on puhunut sodan aikana etäyhteydellä lukuisten maiden parlamenteille. Suomen eduskunnalle hän puhui viime perjantaina.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi