play

Unkarissa osoitettu mieltä hallitusta vastaan jo useita päiviä

Tuhannet ihmiset osoittivat mieltään pääministeri Viktor Orbanin hallitusta vastaan myöhään lauantaina Budapestissä.  LEHTIKUVA/AFP

Tuhannet ihmiset osoittivat mieltään pääministeri Viktor Orbanin hallitusta vastaan myöhään lauantaina Budapestissä. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Unkarissa aiemmin tällä viikolla alkaneet hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet viikonloppuna. Tuhannet ihmiset osoittivat mieltään pääministeri Viktor Orbanin hallitusta vastaan myöhään lauantaina Budapestissä. Protestipäivä oli jo viides perättäinen.

Protestoijat ovat vihaisia Orbanin esittämistä muutoksista verolakiin, jotka menivät läpi parlamentissa tiistaina. Mielenosoittajien mukaan lakimuutos heikentää satojen tuhansien pienyrittäjien asemaa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kansalaiset protestoivat Orbania sen jälkeen, kun hän voitti vaalit neljännen kerran huhtikuussa äänivyöryllä.

Suurin haaste Orbanille tähän mennessä

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saksalaisen Deutsche Welle -uutiskanavan mukaan kyseessä on tiukin haaste Orbanille hänen tultuaan valtaan vuonna 2010.

Vastustuksesta huolimatta läpiajettu lakimuutos poistaa aiemmat verohelpotukset itsenäisiltä yrittäjiltä.

Unkarissa inflaatio on korkeimmillaan kahteen vuosikymmeneen, ja maan valuutan, forintin, arvo on laskenut matalimmilleen suhteessa euroon ja Yhdysvaltain dollariin Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Lisäksi energian hinnat nousivat, ja Unkari on pitkälti riippuvainen Venäjän öljystä ja kaasusta.

–  Häivy, Orban, mielenosoittajat huusivat lauantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Se, minkä (hallitus) teki, on aivan hullua, sanoi 37-vuotias mielenosoittaja Ilona Pusztai AFP:lle.

–  Hallitus suunnittelee parhaillaan tällaisia ​​säästötoimia, (mutta) ihmiset eivät voi enää kestää niitä, 68-vuotias mielenosoittaja, opettaja Zoltan Gemesi sanoi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi