play

Israel aikoo pitää päivittäisiä taukoja sotatoimissa rajatuissa osissa Etelä-Gazaa – maa sanoo helpottavansa avun toimittamista

Sotatoimien taukojen tarkoitus on helpottaa humanitaarisen avun toimittamista Gazaan. Arkistokuva.

Sotatoimien taukojen tarkoitus on helpottaa humanitaarisen avun toimittamista Gazaan. Arkistokuva. Kuva: Mohammed Abed

STT

Israel aikoo pitää päivittäisiä taukoja sotilaallisessa toiminnassaan rajatuissa osissa eteläistä Gazan kaistaa.

Maan asevoimat väittää lausunnossaan taukoja taktisiksi. Sen mukaan taukojen tarkoitus on helpottaa humanitaarisen avun toimittamista Gazaan. Asevoimien mukaan päätös tauoista tehtiin YK:n ja kansainvälisten järjestöjen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Tauot pidetään toistaiseksi päivittäin aamukahdeksasta iltaseitsemään, ja ne rajoittuvat Kerem Shalomin rajanylityspaikalta lähtevän tien varrelle.

Humanitaariset ryhmät ovat varoittaneet kuukausien ajan ruuan ja muiden välttämättömien tarvikkeiden puutteesta Gazan kaistalla. Maailman terveysjärjestön mukaan Gazassa on hoidettu yli 8  000 alle 5-vuotiasta lasta akuutin aliravitsemuksen vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päivää aiemmin kahdeksan Israelin armeijan sotilasta kuoli Etelä-Gazassa lähellä Rafahin kaupunkia. Kyseessä oli yksi Israelin armeijan suurimmista tappioista yhden päivän aikana Gazassa.

Kansainväliset sovittelijat ovat painostaneet Israelia ja Hamasia sopimaan Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kätilöimästä aseleposuunnitelmasta, joka mahdollistaisi panttivankien ja vankien vaihdon sekä avustustoimien lisäämisen. Aselepoaikeissa ei ole kuitenkaan edistytty viime päivinä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi