play

Yhdeksän ihmistä kuoli lentoturmassa Ruotsin Örebrossa – laskuvarjohyppääjiä kuljettanut kone putosi pian nousun jälkeen maahan ja syttyi tuleen

Ruotsin Örebrossa putosi pienlentokone, jonka kyydissä oli kahdeksan laskuvarjohyppääjää sekä koneen lentäjä. LEHTIKUVA/TT

Ruotsin Örebrossa putosi pienlentokone, jonka kyydissä oli kahdeksan laskuvarjohyppääjää sekä koneen lentäjä. LEHTIKUVA/TT

STT-Lehtikuva

Ruotsin Örebrossa torstai-iltana tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuolivat kaikki koneessa olleet yhdeksän ihmistä. Kuolonuhreista kertoi Bergslagenin alueen .

Onnettomuuskone putosi pian lentoonlähdön jälkeen maastoon ja syttyi tuleen. Aiempien tietojen mukaan koneessa oli kahdeksan laskuvarjohyppääjää ja koneen lentäjä.

Uutistoimisto TT:n mukaan onnettomuuskone oli tyypiltään DHC2 Turbo Beaver.

Presidentti Sauli Niinistö on välittänyt surunvalittelunsa Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaalle ja uhrien läheisille onnettomuuden johdosta, kertoo presidentin kanslia .

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkijat haastattelevat silminnäkijöitä

Poliisin tiedottaja Diana Qudhaib kertoi aiemmin, että onnettomuuskoneessa olleiden omaisia on saapunut Örebron lentokentälle. Tuoreeltaan onnettomuuden syystä ei ollut tietoa.

–  Meillä on tiedossa, että koneella oli nousussa ongelmia, jonka jälkeen se putosi ja syttyi tuleen, Qudhaib sanoi TT:lle.

Onnettomuuspaikalle on järjestetty kriisiapua. Lisäksi Ruotsin valtion onnettomuustutkintakeskuksen tutkijoiden kerrottiin matkaavan paikalle. Tutkintaa johtava Peter Swaffer sanoi :lle, että tutkijat alkavat haastatella silminnäkijöitä ja keskustelevat myös lennonjohtotornissa olleiden kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruotsin laskuvarjoliiton viestintävastaava Anna Oscarsson kertoi TT:lle, että Örebron laskuvarjokerho oli vuokrannut koneen Skånesta.

Asiantuntija toivoo tutkinnan johtavan turvallisuusparannuksiin

TT:n haastattelema lentoturvallisuusasiantuntija Hans Kjäll sanoi, että turmassa on yhtäläisyyksiä Uumajassa vuonna 2019 tapahtuneeseen onnettomuuteen, jossa kuoli yhdeksän ihmistä.

–  Siitä on tuskin kahta vuottakaan. Voi vain ihmetellä, miksi tällainen onnettomuus on tapahtunut jälleen, Kjäll sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uumajan onnettomuuskone oli malliltaan GippsAero GA8 Airvan. Onnettomuus tapahtui lennon nousuvaiheessa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan osa koneen siivestä irtosi jo ilmassa.

Kjällin mukaan tuoreeltaan on liian aikaista sanoa, mistä Örebron onnettomuus on voinut johtua. Alustava onnettomuustutkintaraportti voi valmistua kuukauden kuluttua, mutta lopullisen raportin valmistumisessa kestää 6–12 kuukautta.

–  Toivon, että onnettomuustutkintakeskus tekee parhaansa ja se johtaa turvallisuusparannuksiin, Kjäll lisää.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven lähetti illalla surunvalittelun onnettomuuden uhrien omaisille.

Örebro sijaitsee noin 200 kilometriä länteen Tukholmasta. Örebrossa on yli 156  000 asukasta, ja se on Ruotsin kuudenneksi .

-----

Lähteenä myös uutistoimisto TT

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi