play

Venäjä blokkasi suositun shakkisivuston

STT-Lehtikuva

Venäjä on estänyt pääsyn suositulle chess.com -shakkisivustolle. Sivusto oli sunnuntaina mukana Venäjän teleliikennettä valvovan Roskomnadzorin blokattujen sivustojen listalla.

Venäjän yleisen syyttäjän virasto vaati alun perin vain kahden sivuston verkkosivun blokkaamista, koska niissä oli julkaistu kriittistä materiaalia Venäjän erityissotilasoperaatiosta Ukrainassa. Venäjä kutsuu hyökkäyssotaansa Ukrainassa erityissotilasoperaatioksi.

Shakkisivuston käyttämän protokollan vuoksi pelkän kahden sivun estäminen ei kuitenkaan onnistunut, vaan koko sivusto meni sulkuun.

Sivusto on jo aikaisemmin estänyt venäläistä shakin suurmestaria Sergei Karjakinia pelaamasta sivustolla, koska tämä on tukenut hyökkäystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime kuussa shakkiliitto Fide antoi Karjakinille puolen vuoden kilpailukiellon sotatoimien kannattamisen vuoksi.

–  Onko tämä nyt kovinkin suuri menetys venäjänkielisille käyttäjille? Ei minun mielestäni. Taas kerran ollaan siinä tilanteessa, jossa läntiset alustat menettävät venäläisen yleisönsä omien venäläisfobioidensa vuoksi, Karjakin kirjoitti omalla Telegram-kanavallaan.

Chess.com -sivustolla on oman ilmoituksensa mukaan 50 miljoonaa jäsentä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi